Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τεράστιο τρωκτικό έκοβε βόλτες στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση

Τεράστιο τρωκτικό έκοβε βόλτες στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης [ΒΙΝΤΕΟ]

Σοκαρισμένοι έμειναν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, όταν αντίκρισαν ένα τεράστιο τρωκτικό να κόβει βόλτες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Το τρωκτικό θύμιζε τεράστιο αρουραίο, ωστόσο στην πραγματικότητα επρόκειτο για ένα μυοκάστορα. Περαστικός κατέγραψε με το κινητό του τη βόλτα του τρωκτικού στο Νέο Περιφερειακό, στην περιοχή των στρατοπέδων.




Όπως φαίνεται στο βίντεο του e-evros ο μυοκάστορας διασχίζει με άνεση έναν πολυσύχναστο δρόμο της Αλεξανδρούπολης χωρίς να πτοείται από την παρουσία του περαστικού που τον βγάζει βίντεο.

Ο μυοκάστορας δεν συνιστά ευθεία απειλή για τον άνθρωπο, όμως συνιστά μεγίστη απειλή για τη χλωρίδα των περιοχών στις οποίες εμφανίζεται καθώς προκαλεί σημαντικές καταστροφές στις καλλιέργειες. Στο πρόσφατο παρελθόν, μυοκάστορες έχουν εμφανιστεί και στο Δέλτα του Έβρου με τους δραστηριοποιούμενους εκεί να ζητούν παρεμβάσεις.

Μερικές πληροφορίες για τον μυοκάστορα

Είναι ξένο είδος που ζει στη Νότιο Αμερική και μεταφέρθηκε στη Βόρειο Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία, στα τέλη του 19ου και τον 20ο αιώνα για την εκμετάλλευση της γούνας του. Όμως ορισμένα άτομα που απέδρασαν ή απελευθερώθηκαν από τα εκτροφεία, όταν δεν υπήρχε ζήτηση της γούνας τους και έκλεισαν οι επιχειρήσεις, κατόρθωσαν να εγκατασταθούν με επιτυχία στο φυσικό περιβάλλον των νέων περιοχών (εκτός από την Σκανδιναβία λόγω ψύχους), καθόσον ως ξένο είδος δεν αντιμετώπισε εχθρού.




Ταξινομείται ως τρωκτικό θηλαστικό της οικογένειας των μυοκαστοριδών και μοιάζει σαν τεράστιος αρουραίος

Τα ενήλικα άτομα έχουν μήκος, σώματος 40-60 εκατοστά, ουράς 30-45 εκατοστά και ζυγίζουν συνήθως 6-9 κιλά.

Ζουν περί τα τρία έως πέντε έτη

Διακρίνονται για την μεγάλη τους αναπαραγωγική ικανότητα, καθόσον μπορούν να ζευγαρώσουν από την ηλικία των 4 μηνών ενώ το θηλυκό μπορεί να γεννήσει μέχρι 3 φορές το χρόνο και μέχρι 13 μικρά την κάθε φορά.

Πηγή: gazetta.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα