Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας να ζητήσει συγνώμη από τους ακρίτες

Κοινοποίηση

Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας να ζητήσει συγνώμη από τους ακρίτες

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, εξαπέλυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, για μια ακόμα φορά, σχετικά με την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο, τον περασμένο Αύγουστο, σε συνέντευξη που έδωσε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου.




«Μέχρι τώρα ξέραμε ότι ο κ. Τσίπρας αμφέβαλε ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα, τώρα ο κ. Τζανακόπουλος αμφισβητεί ότι υπάρχουν σύνορα στη στεριά», είπε ο Υπουργός και ταυτόχρονα κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη, όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τους αστυνομικούς, συνοριοφύλακες, στρατιώτες και τους κατοίκους του Έβρου για το ζήτημα με τη μικρή Μαρία. 

«Είναι προκλητικά και πρωτοφανή όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ντροπή. Θα ντρέπονται για όσα έχουν πει», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.




Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε: «Εκείνες τις ημέρες του Αυγούστου ξεκαθαρίσαμε απευθείας στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στον ελληνικό λαό ότι οι συντεταγμένες που δόθηκαν ότι βρίσκονται οι 38 μετανάστες ήταν μέσα σε τουρκικό έδαφος και δώσαμε όλα τα στοιχεία γι΄αυτό. Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε αυτά τα στοιχεία μας κατηγορούσε ότι προδίδουμε την πατρίδα γιατί ένα νησάκι το δίνουμε στους Τούρκους. Πρώτο ψέμα και τρισάθλια συκοφαντία και δεύτερον ότι είμαστε δολοφόνοι γιατί αφήσαμε να πεθάνει η πεντάχρονη Μαρία, η οποία απλούστατα δεν υπήρχε, ουδέποτε πέθανε κανένα παιδάκι εκεί. Ο κ. Τσίπρας ας αφήσει στη άκρη τους διάφορους που έχει γύρω του και ας αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη να ζητήσει συγνώμη όχι από την κυβέρνηση, να ζητήσει συγνώμη από τους αστυνομικούς, από τους συνοριοφύλακες, από τους στρατιώτες μας και από τους Εβρίτες που φυλάνε τα σύνορά μας στην περιοχή και δε μπορούν να κατηγορούνται ότι είναι δολοφόνοι».

Ο υπουργός ανέφερε ότι το Σάββατο οι πρέσβεις των ευρωπαϊκών χωρών είδαν από κοντά τον Φράχτη στον Έβρο και συνειδητοποίησαν πόσο οξύ είναι το πρόβλημα και συνειδητοποίησαν ότι αν δεν υπήρχε ο φράχτης και αν δεν υπήρχαν 2.000 Έλληνες συνοριοφύλακες και αν δεν υπήρχε ισχυρή βούληση για φύλαξη των συνόρων μας, το 2022 θα είχαν περάσει πάνω από 260.000 παράνομοι μετανάστες. «Αν ανοίγαμε κατά λάθος τα σύνορα θα γινόντουσαν εκατομμύρια, τα οποία θα πλημμύριζαν και την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, και θα δημιουργούσαν ένα οξύτατο πρόβλημα ασφαλείας», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.




Επεσήμανε επίσης ότι οι ελληνικές Αρχές συνεργάζονται με τη FRONTEX, που είναι η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή, οι ελληνικές δυνάμεις είναι σε εγρήγορση 24 ώρες το 24ωρο και σέβονται εμπράκτως το Διεθνές Δίκαιο. «Πέρυσι εκατοντάδες μετανάστες σώθηκαν από τους αστυνομικούς μας μέσα στα χειμαρρώδη νερά του ποταμού Έβρου», σημείωσε ο Υπουργός.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα