Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Το αντικείμενο που θα κάνει την είσοδο ή το διάδρομο του σπιτιού σας να μοιάζουν μεγαλύτερα

Κοινοποίηση

Το αντικείμενο που θα κάνει την είσοδο ή το διάδρομο του σπιτιού σας να μοιάζουν μεγαλύτερα

Όταν βρίσκεστε σε στενούς και μικρούς χώρους μπορεί να νιώθετε κλειστοφοβικά, ειδικά αν οι χώροι αυτοί είναι μέσα στο σπίτι σας. Οι διάδρομοι και οι είσοδοι είναι συχνά οι μικρότεροι χώροι ενός σπιτιού, αφού οδηγούν από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αισθάνεστε καταπιεσμένοι κάθε φορά που περπατάτε μέσα σε αυτούς. Επιπλέον, όταν σας επισκέπτονται επισκέπτες, θέλετε να αισθάνονται άνετα σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού σας. 

Το housedigest.com αναφέρει ότι οι είσοδοι επηρεάζουν τη ζωή μας καθημερινά όταν φεύγουμε από το σπίτι και όταν επιστρέφουμε σε αυτό. Όταν περνάτε για πρώτη φορά την πόρτα, θέλετε να αισθάνεστε ευπρόσδεκτοι και χαλαροί, ξεχνώντας αμέσως τον έξω κόσμο. Επίσης, ο συγκεκριμένος χώρος καθορίζει τη διάθεση για το υπόλοιπο σπίτι, ειδικά όταν έρχονται επισκέπτες.




Είναι επιτακτική ανάγκη, λοιπόν, να δημιουργήσετε μια ζεστή και φιλόξενη είσοδο που θα κάνει εξαιρετική πρώτη εντύπωση. Η είσοδος είναι, επίσης, το τέλειο σημείο για επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους, όπως ένας μικρός πάγκος ή μια κρεμάστρα ρούχων. Δεν θέλετε να περπατάτε σε όλο το σπίτι με ένα βρεγμένο μπουφάν και να στάζει νερό σε όλο το πάτωμα, οπότε ένας καλόγερος δίπλα στην κεντρική πόρτα είναι ιδανική για να το αφήσετε να στεγνώσει.

Τοποθετήστε στρατηγικά έναν καθρέφτη για να μεγιστοποιήσετε τον χώρο

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο καλός φωτισμός και το σωστό χρώμα στους τοίχους μπορούν να κάνουν κάθε χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, αλλά και οι καθρέφτες κάνουν σημαντική δουλειά επί του θέματος. Το μυστικό για να κάνετε οποιονδήποτε χώρο να φαίνεται πιο μεγάλος, όπως η είσοδος, είναι το πού θα τοποθετήσετε τον καθρέφτη. Δεδομένου ότι ο καθρέφτης αντανακλά ό,τι βρίσκεται απέναντί του, μπορεί να απογειώσει ή να χαλάσει το στόχο σας.




Σύμφωνα με τον blogger 1-800 Lighting, θα πρέπει να τοποθετήσετε τον καθρέφτη σας απέναντι από ένα παράθυρο για να αντανακλάται το φως που φιλτράρεται μέσα από αυτό. Αν προτιμάτε τον φυσικό φωτισμό, τοποθετήστε τον καθρέφτη απέναντι από μια πόρτα που ενώνει ένα άλλο δωμάτιο για να αντανακλάται το φως που προέρχεται από αυτόν τον χώρο. Το φυσικό φως από ένα παρακείμενο δωμάτιο ή παράθυρο θα γεμίσει την είσοδο, κάνοντάς την να φαίνεται μεγαλύτερη, ενώ παράλληλα θα προσφέρει μια ζεστή αίσθηση.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα