Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Τρεις τρόποι για να μεγιστοποιήσετε τη φυσική σας κατάσταση

Κοινοποίηση

Τρεις τρόποι για να μεγιστοποιήσετε τη φυσική σας κατάσταση

Είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι τα κέρδη από τη γυμναστική αποκτούνται μόνο στο γυμναστήριο. Αλλά όταν υιοθετείτε μια πιο ολιστική προσέγγιση της γυμναστικής, ανακαλύπτετε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα. Μερικές φορές, αυτό που συμβαίνει ανάμεσα στις προπονήσεις σας είναι εξίσου σημαντικό με αυτό που συμβαίνει κατά τη διάρκεια των ασκήσεών σας.




Σε μια αποκλειστική συνέντευξη, το Health Digest μίλησε με τον Patrick Dale, έναν πρώην πεζοναύτη και ανεξάρτητο συγγραφέα που καλύπτει περιεχόμενο γυμναστικής από βιβλία και άρθρα μέχρι βίντεο με ασκήσεις. Ο Dale έχει βαθιά γνώση της γυμναστικής και δίνει μερικές συμβουλές για το πώς να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα -ακόμη και όταν δεν βρίσκεστε στο γυμναστήριο.

Για αρχή, ο Dale συνιστά να δώσετε προτεραιότητα σε μια υγιή ισορροπία μεταξύ της γυμναστικής και των άλλων τμημάτων της ζωής σας. «Σε γενικές γραμμές, συνιστάται να γυμνάζεστε από 45 λεπτά έως μία ώρα κάθε μέρα, ακόμη και αν πρόκειται για ελαφριά άσκηση, όπως το περπάτημα», λέει ο Dale. «Το να το ξεπερνάτε αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά αν το παρακάνετε, τότε μπορεί να επηρεάσει αυτή την ισορροπία … [Μπορεί] να σας λείπει η ενέργεια για να κάνετε άλλα πράγματα, όπως να αποδώσετε καλά στη δουλειά σας ή να κοινωνικοποιηθείτε με φίλους και οικογένεια». Το να έχετε την αυτογνωσία να αναγνωρίζετε πότε η γυμναστική αρχίζει να καταλαμβάνει τη ζωή σας μπορεί να αποτρέψει την εξουθένωση και να σας επιτρέψει να έχετε μια πιο ισορροπημένη ζωή.




Πέρα από την ισορροπημένη προσέγγιση, όμως, ο Dale παρέχει μερικές συμβουλές για τρεις άλλους σημαντικούς παράγοντες που μπορούν να σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε τη φυσική σας κατάσταση εκτός γυμναστηρίου.

Διατροφή, ενυδάτωση και ύπνος

Ο Dale σημειώνει ότι η σωστή διατροφή είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχύσετε τα αποτελέσματα όταν δεν βρίσκεστε στο γυμναστήριο. «Το φαγητό είναι γεμάτο με τόσα πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά που δίνουν στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται για να ασκηθεί και φυσικά την ικανότητα να χτίσει και να επιδιορθώσει τους μυς σας», εξηγεί ο ίδιος.

«Πράγματα όπως το μέγεθος των μερίδων και η συχνότητα των γευμάτων θα διαφέρουν για διαφορετικούς στόχους. Αλλά ορισμένα τρόφιμα μπορούν να είναι ευεργετικά για πολλούς ανθρώπους, ανεξάρτητα από το τι θέλετε να επιτύχετε, συμπεριλαμβάνοντας στη διατροφή σας τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, όπως το κοτόπουλο, και υδατάνθρακες ολικής άλεσης, όπως το καστανό ρύζι».

Μια άλλη πτυχή της διατροφής είναι η ενυδάτωση, απόλυτη ανάγκη για εμφανή αποτελέσματα, σημειώνει ο Dale -ακόμη και τις ημέρες ξεκούρασης. «Η διατήρηση της ενυδάτωσης είναι απόλυτη ανάγκη για εμφανή αποτελέσματα, ακόμη και τις ημέρες ξεκούρασης. Το νερό δίνει τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την παραγωγή πρωτεϊνών και δομών γλυκογόνου στο σώμα σας, και χωρίς αυτό, περιορίζετε τη μυϊκή ανάπτυξη και κινδυνεύετε ακόμη και με διάσπαση της μυϊκής μάζας», εξηγεί ο Dale. «Για να μην αναφέρουμε ότι το νερό είναι ζωτικής σημασίας για τη δύναμη και τον έλεγχό σας, οπότε θα σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας να πιέζετε τον εαυτό σας πιο σκληρά -στοχεύστε να πίνετε περίπου 3,5 λίτρα νερό την ημέρα».




Τέλος, ο ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση και την ενέργειά σας. «Ο ύπνος επιτρέπει στους μύες μας να απελευθερώσουν αμινοξέα που χτίζουν πρωτεΐνες στην κυκλοφορία του αίματος, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη και την αποκατάσταση», λέει ο Dale. «Προσπαθήστε να κοιμάστε 7 έως 9 ώρες κάθε βράδυ».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα