Βίλες 3,5 εκατ. δολαρίων κατασκευάζονται στη Νέα Ηρακλείτσα

Βίλες 3,5 εκατ. δολαρίων κατασκευάζονται στη Νέα Ηρακλείτσα

Από 589.000 έως 3,5 εκατ. δολάρια θα πωλούνται οι βίλες που πρόκειται να κατασκευαστούν στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας. Πρόκειται για την επένδυση του Ιρανοκαναδού επιχειρηματία Alex Haditaghi στην παραθαλάσσια έκταση 150 στρεμμάτων, γνωστή και ως «Αλάνα», που απέκτησε όταν πλειοδότησε το 2021 με 18,5 εκατ. ευρώ, στον διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό που πραγματοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο επιχειρηματίας στα κοινωνικά δίκτυα, στην έκταση θα δημιουργηθεί το θέρετρο Hamptons Greece, το οποίο θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων, συνεδριακό κέντρο αλλά και 280 πολυτελείς βίλες. Ο κ. Haditaghi αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτές οι κατοικίες, σχεδιασμένες από δύο από τους κορυφαίους αρχιτέκτονες παγκοσμίως και κατασκευασμένες με την υψηλότερη ποιότητα, βιώσιμα υλικά και κατασκευή, προσφέρουν την απόλυτη πολυτελή διαβίωση». Στα πλεονεκτήματα της επένδυσης σε μια βίλα, ο επιχειρηματίας προσθέτει ότι ανοίγει τον «δρόμο προς την ιθαγένεια της ΕΕ με Ελληνική Χρυσή ΒΙΖΑ (έως 8 άτομα). Επιπλέον, τα παιδιά σας θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην ΕΕ σε οποιαδήποτε χώρα της επιλογής σας και θα μπορείτε να παράγετε εισόδημα από ενοικίαση όταν δεν χρησιμοποιείτε το σπίτι σας».

Η πώληση των βιλών θα ξεκινήσει από 1ης Φεβρουαρίου 2023 και ο κ. Haditaghi αναζητεί τη συνεργασία μεσιτών, στους οποίους προφέρει προμήθεια 8% για κάθε πώληση που θα πετύχουν, κάτι που με βάση τις τιμές που ανακοίνωσε σημαίνει περίπου 320.000 δολάρια. Πάντως, 10 από αυτές τις βίλες δηλώνει ότι τις κρατά για φίλους και οικογένεια, με έκπτωση 100.000 δολαρίων από τις αρχικές τιμές.

Πώς θα είναι το θέρετρο

Το ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας αποτελείται από δύο όμορα παραθαλάσσια οικόπεδα, συνολικής επιφάνειας 149.733 στρεμμάτων, στον πανέμορφο κόλπο του Παλαιού, ο οποίος διαθέτει αμμουδιά μήκους 600 μέτρων.

Το ακίνητο έχει άμεση πρόσβαση στην Εγνατία Οδό, την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, ενώ ο παραλιακός δρόμος που συνδέει τη Νέα Ηρακλείτσα με την πόλη της Καβάλας διέρχεται από το δυτικό του όριο. Η Νέα Ηρακλείτσα είναι ένας παραθεριστικός οικισμός, που προσελκύει το καλοκαίρι τουρίστες από τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Ποιος είναι ο επενδυτής Alex Haditaghi

Ο Alexander Haditaghi γεννήθηκε το 1977 στο Ιράν, μεγάλωσε στην Τουρκία, ενώ μετά τον θάνατο του πατέρα του μετακόμισε μαζί με την οικογένειά του στο Τορόντο του Καναδά, όπου και δημιούργησε με επιτυχία πολλές εταιρείες. Από το 2001 δραστηριοποιείται στον κλάδο των στεγαστικών δανείων στον Καναδά.

Το 2005 ίδρυσε το MortgageBrokers.com, που εξελίχθηκε σε μεγάλο παίκτη της αγοράς του Καναδά. Το 2009 ίδρυσε την Pacific NA, η οποία εξαγόρασε το 2010 τη Mortgage Architects και τη myNext Mortgage (πλέον Radius Financial). Το 2012 εξαγόρασε και την Argentum Mortgages.

Το 2010 ανακηρύχθηκε από το Profit Magazine η 2η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρεία στον Καναδά, με έσοδα άνω των 55 εκατ. δολαρίων και ρυθμό ανάπτυξης 24.832% μέσα σε μία 5ετία.

Μετά την πλειοδοσία στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την έκταση Αλάνα στην Καβάλα, ο κ. Haditaghi αγόρασε την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα ΑΟ Καβάλα.

Βίλες 3,5 εκατ. δολαρίων κατασκευάζονται στη Νέα Ηρακλείτσα

Πηγή: powergame.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال