Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας μη επανδρωμένων αεροσκαφών θέλει η Βουλγαρία

Κοινοποίηση

Σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας μη επανδρωμένων αεροσκαφών θέλει η Βουλγαρία

Η Βουλγαρία εργάζεται για την εισαγωγή του συστήματος ελέγχου κυκλοφορίας μη επανδρωμένων αεροσκαφών U-space, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών. Ομάδα εργασίας με εκπροσώπους του υπουργείου και της Διοίκησης Πολιτικής Αεροπορίας έχει συσταθεί για τη δημιουργία του συστήματος αυτού.




Το U-space είναι ένα ευρωπαϊκό σύστημα για την ασφαλή διαχείριση της κυκλοφορίας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, που είναι ήδη στα σκαριά. Αναπτύσσεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της αυξημένης ανάγκης υπηρεσιών και τεχνολογιών για τη διαχείριση της κυκλοφορίας των στροφειόπτερων.

Το σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας θα ενταχθεί στο υπάρχον σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.




Ένα διάταγμα για την ασφαλή λειτουργία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Βουλγαρία και την εποπτεία των φορέων τους έχει ήδη προετοιμαστεί και πρόκειται να υπογραφεί από τον υπουργό Μεταφορών.

Εγκαινιάζοντας μια διεθνή έκθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών τον Οκτώβριο, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Νικολάι Ναϊντένοφ δήλωσε ότι οι αρχές θα διασφαλίσουν ίση πρόσβαση στην αγορά για τους οικονομικούς φορείς που παρέχουν υπηρεσίες αεροναυτιλίας U-space.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα