Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: 7 στους 10 έβαλαν «ψαλίδι» στο μάρκετ λόγω ακρίβειας!

Κοινοποίηση

Ξάνθη: 7 στους 10 έβαλαν «ψαλίδι» στο μάρκετ λόγω ακρίβειας!

Μικρότερο και πιο άδειο είναι το… καλάθι του νοικοκυριού και αρκετούς κατοίκους στην Ξάνθη, που φαίνεται πως έχουν περιορίσει σημαντικά τα έξοδά τους στο σούπερ μάρκετ, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το κύμα ανατιμήσεων και την ακρίβεια που καλπάζει. 




Σε μια μικρή σφυγμομέτρηση του XanthiNea.gr στο Instagram, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 1.601 άτομα, το 73% δηλώνει πως έχει προβεί σε περικοπές στα ψώνια του σούπερ μάρκετ λόγω της ακρίβειας ενώ το υπόλοιπο 27% πως διατηρεί τον ίδιο αριθμό αγορών. 

Η Ξάνθη είναι άλλωστε μια από τις περιοχές της χώρας που διατηρεί σταθερά υψηλά ποσοστά ανεργίας, ενώ είναι κατά γενική ομολογία οι θέσεις εργασίας και οι ευκαιρίες απασχόλησης στην περιοχή είναι περιορισμένες. Το πρόβλημα της ανεργίας ωστόσο δεν είναι τωρινό, άλλα ένα από τα μείζονα προβλήματα της Ξάνθης για το οποίο ωστόσο αυτοί που θα μπορούσαν να ασκήσουν πιέσεις κεντρικά και να επιφέρουν αποτελέσματα, σφυρίζουν αδιάφορα! 




Στην Ξάνθη τους τελευταίους μήνες έχουν πραγματοποιηθεί μάλιστα διάφορες κινητοποιήσεις τόσο για την ακρίβεια όσο και για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αρκετούς κατοίκους να συμμετέχουν και να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το πόσο βαθιά καλούνται βάλουν το χέρι στην τσέπη. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα