Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Η βροχή έκανε – επιτέλους – την εμφάνισή της

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Η βροχή έκανε – επιτέλους – την εμφάνισή της

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα παρατεταμένης ανομβρίας το σκηνικό του καιρού άλλαξε στην Ξάνθη το πρωί της Τρίτης (10/01), επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.




Η Ξάνθη και η Θράκη συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές οι οποίες πλήττονται από το νέο κύμα κακοκαιρίας, χωρίς ωστόσο να προκαλείται κάποια ανησυχία μιας και πρόκειται για ήπια φαινόμενα. 

Οι ουρανοί άνοιξαν ήδη από τα ξημερώματα της Τρίτης, και η παρατεταμένη ηλιοφάνεια που επικρατούσε στην Ξάνθη τις τελευταίες εβδομάδες παραχώρησε τη θέση της στην βροχόπτωση και την υγρασία. 




Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική ωστόσο εξέλιξη για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, που περίμενε μια βροχή εδώ και καιρό.  

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ 

Σήμερα Τρίτη (10-01-2023)

α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο, μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τα ισχυρά φαινόμενα το μεσημέρι-απόγευμα πρόσκαιρα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

β) Θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο και νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 8 τοπικά 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

γ) Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Την Τετάρτη (10-01-2023)

α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται να εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

β) Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στα Ιόνιο.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

*Φωτογραφικό στιγμιότυπο από το Λιμάνι των Αβδήρων – Meteology 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα