Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Επέστρεψαν στο Νοσοκομείο οι 30 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Επέστρεψαν στο Νοσοκομείο οι 30 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Στα καθήκοντά τους έχουν επιστρέψει, μετά από 16 μήνες απουσίας, οι 30 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που υπηρετούν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και είχαν τεθεί σε αργία. 




Οι υγειονομικοί καλούνται ωστόσο να ακολουθήσουν μια σειρά από μέτρα, όπως αυτά περιγράφονται στη σχετική ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στις 31/12 και ορίζει τις συνθήκες επιστροφής τους. 

Σε όλη την χώρα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που επέστρεψαν στα δημόσια Νοσοκομεία ανέρχεται σε 1.700. Από αυτούς οι 170 είναι γιατροί, οι 800 νοσηλευτές και οι υπόλοιποι διοικητικοί υπάλληλοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάποιοι από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς είχαν επιστρέψει νωρίτερα στις θέσεις τους, καθώς νόσησαν και έλαβαν το σχετικό πιστοποιητικό. 




Ωστόσο η πλειοψηφία των ανεμβολίαστων όλο αυτό το διάστημα διεκδικούσαν την επιστροφή τους στα Νοσοκομεία, τονίζοντας πως κατά το διάστημα της πανδημίας τους αποκαλούσαν «ήρωες», και στη συνέχεια βρέθηκαν εκτός καθηκόντων και χωρίς να λαμβάνουν τον μισθό τους. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα