Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γερμανία: Με ποντιακά ξεσήκωσαν το Ντίσελντορφ οι Μωμόγεροι

Κοινοποίηση

Γερμανία: Με ποντιακά ξεσήκωσαν το Ντίσελντορφ οι Μωμόγεροι

Πέρασαν δύο χρόνια από την τελευταία φορά που τα Μωμο’έρια προκάλεσαν αναστάτωση στο Ντίσελντορφ, στο κρατίδιο Ρηνανίας-Βεστφαλίας της Γερμανίας, ωστόσο εάν κρίνουμε από τις αντιδράσεις των Γερμανών που τους συνάντησαν στην παλιά πόλη (Altstadt), ουδείς τους ξέχασε!

Την αναβίωση του εθιμικού δρώμενου διοργάνωσε, για τρίτη φορά, ο Σύλλογος Ποντίων Ντίσελντορφ «Ο Ξενιτέας».

Το… πανηγύρι άρχισε μπροστά από το σταθμό Heinrich-Heine-Allee του μετρό, την Κυριακή μετά τις 14:30, με Πόντιους τρίτης και τέταρτης γενιάς να κρατούν τα ηνία.

Τον όμιλο υποδέχθηκε μπροστά στην πλατεία του δημαρχείου ο δήμαρχος Γιόσεφ Χίνκελ, ο οποίος στηρίζει τις δράσεις της ελληνικής κοινότητας.

«Εδώ στο Ντίσελντορφ έχουμε μια τεράστια ελληνική κοινότητα. Καλωσορίζουμε τη νέα χρονιά μπροστά στην πλατεία Δημαρχείου, με το δικό σας δρώμενο, για να γιορτάσουμε από κοινού. Σας ευχαριστώ από καρδιάς», είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του πριν από την επέλαση των Μωμόγερων.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του «Ξενιτέα» Ηλίας Μαυρίδης είχε μιλήσει για το έθιμο και την εκδήλωση στην ΕΡΤ και τη Χρύσα Στάμου.

Pontosnews.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα