Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ τους οι αγρότες για κινητοποιήσεις

Κοινοποίηση

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ τους οι αγρότες για κινητοποιήσεις

Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα που έχουν θέσει στην κυβέρνηση

Τις πλατείες των χωριών απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα είναι έτοιμοι να κατακλύσουν οι αγρότες με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα, στις 22 Ιανουαρίου στην περίπτωση που μέχρι τότε, δεν ικανοποιηθεί μια σειρά από αιτήματα που έχουν θέσει ήδη στην κυβέρνηση.




Η απόφαση αυτή των κινητοποιήσεων, πάρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής (8/1) ευρείας σύσκεψης που συγκλήθηκε από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας, στην οποία μάλιστα συμμετείχαν εκπρόσωποι δεκάδων αγροτικών συλλόγων και ομοσπονδιών από ολόκληρη τη χώρα.

Και βέβαια, όπως ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, Κώστας Τζέλος ο οποίος πήρε μέρος στη σύσκεψη, «αυτή θα είναι μια πρώτη κινητοποίηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Μάλιστα θα δοθεί και μια διορία στην κυβέρνηση για να μεριμνήσει, διαφορετικά μετά τις 22 Ιανουαρίου που θα γεμίσουμε με τα τρακτέρ μας τις πλατείες των χωριών ολόκληρης της Ελλάδας, από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη, θα προχωρήσουμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφασίζοντας εκ νέου τα επόμενα βήματά μας».

Τα αιτήματα που πρέπει να ικανοποιηθούν

Να σημειωθεί ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι συγκεκριμένα και αφορούν το σαφώς αυξημένο κόστος παραγωγής σε αντιδιαστολή με τις χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον κ. Τζέλα οι αγρότες ζητούν:

  • Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο
  • Μείωση του αγροτικού ρεύματος με πλαφόν στο 0,07 ευρώ την κιλοβατώρα
  • Πραγματική επιδότηση των ζωοτροφών
  • Πραγματική επιδότηση στα λιπάσματα
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ




Και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος, ειδικά στους βαμβακοπαραγωγούς κοστολογώντας την παραγωγή στο 1 ευρώ/κιλό.

“Θεωρούμε τα αιτήματά μας πέρα για πέρα δίκαια και περιμένουμε από τον αγροτικό κόσμο να στηρίξει τις κινητοποιήσεις μας” κατέληξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Πηγή: grtimes.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα