Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Αυτές είναι οι κλειδαριές που προτιμούν οι διαρρήκτες – Ποιες θα σώσουν το σπίτι σας

Κοινοποίηση

Αυτές είναι οι κλειδαριές που προτιμούν οι διαρρήκτες – Ποιες θα σώσουν το σπίτι σας


Πολίτες στο έλεος διαρρηκτών λόγω… κλειδαριάς – Πώς θα προστατευτείτε

Του Μιχαήλ Λιάπη

Στο έλεος των διαρρηκτών βρίσκονται καθημερινά πολίτες της Θεσσαλονίκης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας λόγω της κλειδαριάς που έχουν επιλέξει ή όχι, στην πόρτα του σπιτιού τους. Το «TyposThes», μέσα από ένα εκτενές ρεπορτάζ σας παρουσιάζει ποιες κλειδαριές «ασφαλείας» προτιμούν οι διαρρήκτες και σε ποιες κλειδαριές τα βρίσκουν σκούρα.

«Έχουν το κλειδί»

Αστυνομικές πηγές, που μίλησαν στο «TyposThes» για το γιγάντιο θέμα των διαρρήξεων στα σπίτια των πολιτών, ανέφεραν ότι πλέον οι κλέφτες μπαίνουν σαν «κύριοι» καθώς έχουν το δικό τους κλειδί με αποτέλεσμα να μην κάνουν θόρυβο και η πόρτα να έχει ίχνη παραβίασης. Αυτό ωστόσο δεν είναι τωρινό φαινόμενο αλλά έχει παρατηρηθεί εδώ και πολλά χρόνια.




Σπείρα χτυπούσε σπίτια με συγκεκριμένη κλειδαριά

Όπως είχε αποκαλύψει τo «TyposThes» στις 19-4-2018 σπείρα Γεωργιανών μαφιόζων που δρούσε στη Θεσσαλονίκη, χτυπούσε σπίτια με συγκεκριμένη μάρκα κλειδαριάς. Τότε ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος Αβραάμ Αϊβαζίδης που είχε μιλήσει στο «TyposThes»

είχε αποκαλύψει ότι οι μαφιόζοι κυνηγούσαν σπίτια με συγκεκριμένη μάρκα «κλειδαριάς» καθώς έμπαιναν με αντικλείδια μάλιστα όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά «έμπαιναν σε αυτά με την χρήση αντικλειδιού, χωρίς να αφήνουν ίχνη παραβίασης, ενώ δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προκειμένου να μην δίνουν στόχο στους γείτονες».

«Δεν είναι τίποτα απαραβίαστο»




Ειδικοί στο θέμα τον κλειδαριών, οι κλειδαράδες, μίλησαν στο «TyposThes» και ξεκαθάρισαν πώς καμία κλειδαριά δεν είναι τελείως ασφαλής ωστόσο υπάρχουν και αυτές που θα σταθούν εμπόδιο στους επίδοξους διαρρήκτες αλλά και αυτές που θα είναι τελείως «ανοιχτές» στις ορέξεις του καθενός που θέλει να εισβάλει στον χώρο μας.

Οι κλειδαριές που προτιμούν οι κλέφτες

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του «TyposThes» αλλά και σύμφωνα με επαγγελματίες κλειδαράδες που μας μίλησαν, η νούμερο ένα «ξέφραγη» κλειδαριά είναι μάρκας «securemme». Επίσης εύκολες κλειδαριές θεωρούνται ότι κάποια μοντέλα άλλων μαρκών, αλλά και γενικότερα όλες οι παλιές κλειδαριές ακόμα και αυτές με κλειδί τρίαινα.

Οι απαραβίαστες κλειδαριές

Όπως εξήγησαν στο «TyposThes» επαγγελματίες, μερικές από τις απαραβίαστες κλειδαριές που κυκλοφορούν είναι μάρκας «omega» που έχουν το στρόγγυλο κλειδί με τις τιμές να κυμαίνονται πάνω από 200 ευρώ πλέον της τοποθέτησης. Ακόμα μια κλειδαριά που θα δυσκολέψει τους διαρρήκτες είναι μάρκας «EVVA» με την τιμή της να φτάνει ακόμα και πάνω από 400 ευρώ. 




Ωστόσο υπάρχουν και πιο φθηνές που μαζί με την τοποθέτηση θα στοιχήσουν περίπου 300 ευρώ. Μια άλλη μάρκα που θεωρείται δύσκολη υπόθεση για τα άτομα του κοινού ποινικού κώδικα είναι οι κλειδαριές μάρκας «ICS» και συγκεκριμένα ο μύλος . Επίσης μια άλλη μάρκα που συσταίνουν είναι η «Mottura» και συγκεκριμένα το μοντέλο «3d» με τις τιμές να κυμαίνονται στα 500 ευρώ χωρίς τοποθέτηση.

«Το πρόβλημα με τις «securemme»

Μιλώντας στο «TyposThes» επαγγελματίες κλειδαράδες ανέφεραν ότι είναι πολύ εύκολο να αντιγράψει κανείς το κλειδί της συγκεκριμένης μάρκας κλειδαριάς ασφαλείας «securemme» των θωρακισμένων πορτών, καθώς όπως εξήγησε, το ένα κλειδί διαφέρει ελάχιστα από τα υπόλοιπα.

Κλειδί.. από οδοντοτεχνίτη και από φωτογραφία




Έχουν βγάλει κλειδί από… οδοντοτεχνίτη ανέφεραν κλειδαράδες στο «TyposThes» για να δείξουν το πόσο εύκολο είναι να αντιγράψει κανείς ένα πιο κλασικό κλειδί. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά δύναται να βγάλει – αντιγράψει κανείς έναν κλειδί χρησιμοποιώντας ως … καλούπι την ειδική «πλαστελίνη» που χρησιμοποιούν οι οδοντοτεχνίτες για τις μασέλες. Τέλος ανέφεραν ότι κλειδί μπορεί να κατασκευαστεί και από μια απλή φωτογραφία (σ.σ. Τον τρόπο για ευνόητους λόγους δεν τον αναφέρουμε).

Made in… Bulgaria

Όπως εξήγησαν κλειδαράδες, πέραν των νόμιμων καταστημάτων που πωλούν τα νόμιμα διαρρηκτά εργαλεία και τα κλειδιά «πασπαρτού» τα οποία απευθύνονται μόνο σε επαγγελματίες δηλωμένους του κλάδο, υπάρχουν και καταστήματα που βρίσκονται στην γειτονική μας χώρα την Βουλγαρία πού όπως λένε… δεν ελέγχουν και πολύ διεξοδικά σε ποιον αποστέλλουν τα εργαλεία αυτά. Επίσης, όπως είπαν, γενικά από το ιντερνέτ και τα ψηφιακά καταστήματα, ο καθένας μπορεί εύκολα να προμηθευτεί ότι θέλει

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα