Από 5 Ιουνίου η σύνδεση Λήμνου με Σαμοθράκη ‑ Αλεξανδρούπολη

Από 5 Ιουνίου η σύνδεση Λήμνου με ΣαμοθΑπό 5 Ιουνίου η σύνδεση Λήμνου με Σαμοθράκη ‑ Αλεξανδρούποληράκη ‑ Αλεξανδρούπολη

Tρία δρομολόγια την εβδομάδα προβλέπει η σύμβαση ανάθεσης της γραμμής στην εταιρεία Zante Ferries

Τρίμηνη διάρκεια θα έχει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου με την Σαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη, το φετινό καλοκαίρι. Το «Αδαμάντιος Κοραής» το πλοίου που θα εξυπηρετεί την γραμμή από 5 Ιουνίου ως 3 Σεπτεμβρίου, εξυπηρετεί καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου την σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη.

Η σύμβασης ανάθεσης της γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη προβλέπει πως το πλοίο εκτελεί επτά δρομολόγια την εβδομάδα. Με μίσθωμα 8.798 ευρώ ανά δρομολόγιο. Όμως δεν θα καταβάλεται μίσθωμα για 13 εβδομάδες από 5 Ιουνίου ως 3 Σεπτεμβρίου. Για να μην κακοκαρδιστεί η πλοιοκτήρια εταιρεία Zante Ferries, το πλοίο την προαναφερόμενη περίοδο, θα εκτελεί τρια δρομολόγια την εβδομάδα από Σαμοθράκη προς Λήμνο ως προέκταση των δρομολογίων Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη. Το τίμημα για ανέρχεται στα 14.098 ευρώ ανά δρομολόγιο.

Το «Αδαμάντιος Κοραής» είναι ναυπηγημένο το 1987, έχει μήκος 100 μέτρα και πλάτος 17,2 μέτρα. Είναι πλοίο μεταφοράς οχημάτων και επιβατών. Μπορεί να μεταφέρει 1.040 επιβάτες και 350 Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Πηγή: stonisi.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال