Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Έκρυβε επί δύο χρόνια από την σύζυγό του πως κέρδισε το λαχείο

Κοινοποίηση

Έκρυβε επί δύο χρόνια από την σύζυγό του πως κέρδισε το λαχείο


Χαμός μόλις έμαθε την αλήθεια

Ένας άνδρας που έκρυβε από την πρώην, πλέον, σύζυγό του επί δύο χρόνια ένα λαχείο με κέρδος 10 εκατομμυρίων γουάν (1,5 εκατομμύριο δολάρια), υποχρεώθηκε από δικαστήριο να αποζημιώσει τη γυναίκα.




Το 2021, ο άνδρας στην Κίνα, με το επώνυμο Zhou, κέρδισε ένα έπαθλο λοταρίας ύψους 10 εκατομμυρίων γιουάν. Αφού πλήρωσε τον υποχρεωτικό φόρο, του έμειναν 8,43 εκατομμύρια (1,23 εκατομμύρια δολάρια). Αυτά εξακολουθούσαν να είναι χρήματα που άλλαζαν τη ζωή του και της οικογένειάς του, μόνο που αντί να μοιραστεί τα υπέροχα νέα με τη σύζυγό του, φέρεται να συνέχισε να συμπεριφέρεται σαν να μη συνέβη τίποτα. Την ημέρα που το έπαθλο της λοταρίας μεταφέρθηκε στον τραπεζικό του λογαριασμό, ο Zhou μετέφερε 2 εκατομμύρια στην αδελφή του και άλλα 700.000 γουάν στην πρώην σύζυγό του, για να τη βοηθήσει να αγοράσει ένα διαμέρισμα. Δεν ανέφερε το κέρδος της λοταρίας στη σύζυγό του για δύο χρόνια.




Δεν είναι σαφές πώς η σύζυγος του Zhou έμαθε την αλήθεια, αλλά άμεσα κατέθεσε αίτηση διαζυγίου και τον μήνυσε επίσης για το μερίδιό της από το έπαθλο της λοταρίας. Δεδομένου ότι οι δύο τους ήταν παντρεμένοι κατά τη στιγμή της νίκης, τα χρήματα θεωρούνται κοινή περιουσία των δύο συζύγων. Επειδή ο Zhou είχε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να αποκρύψει τη νίκη από τη σύζυγό του, η τελευταία ζήτησε στην πραγματικότητα τα δύο τρίτα των 2,7 εκατομμυρίων γιουάν που είχε στείλει στην αδελφή και πρώην σύζυγό του χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Την 1η Φεβρουαρίου, ένα δικαστήριο της Wenzhou συμφώνησε με το αίτημα της γυναίκας για το 60% των κρυφών κερδών και κανένα μέρος δεν ζήτησε έφεση κατά της απόφασης.

Η ιστορία πήρε διαστάσεις στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων να κατηγορούν τον Zhou ότι κράτησε τη σύζυγό του στο σκοτάδι σχετικά με την κοινή τους περιουσία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

“Χρησιμοποίησε την κοινή περιουσία του ζευγαριού για να αγοράσει ένα λαχείο και κέρδισε το κορυφαίο βραβείο. Ήθελε να το απολαύσει μόνος του;” ρώτησε ρητορικά ένα άτομο.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα