Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

Τουρκία: Η ελληνική ΕΜΑΚ ανέσυρε 6χρονη από τα συντρίμμια

Κοινοποίηση

Τουρκία: Η ελληνική ΕΜΑΚ ανέσυρε 6χρονη από τα συντρίμμια

Τη διάσωση ενός εξάχρονου κοριτσιού από τα συντρίμμια κατάφερε η ελληνική ΕΜΑΚ, μετά από πολύωρες προσπάθειες. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο απεγκλωβισμός της προκάλεσε συγκίνηση στους Έλληνες διασώστες που αγκαλιάστηκαν, ενώ νωρίτερα απεγκλώβισαν 50χρονο, πατέρα τετραμελούς οικογένειας. 




Δυστυχώς, τραγική κατάληξη είχαν οι προσπάθειες της ελληνικής ΕΜΑΚ να ανασύρουν από τα συντρίμμια την 7χρονη Φατμά, αδελφής της εξάχρονης, που εγκλωβίστηκε επτά μέτρα κάτω από τη γη, μετά τους σεισμούς στην Τουρκία.  Το κοριτσάκι δεν τα κατάφερε. 

Χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία, οι διασώστες προσπαθούσαν να απομακρύνουν κομμάτια από τσιμέντο και να ανοίξουν δίοδο ώστε να φθάσουν στο κοριτσάκι, όπως φαίνεται και από τις εικόνες που μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας εξήγησε ότι το κτήριο ήταν καινούριο και υπέστη ζημιές σε δύο υποστηλώματα όμως στην κατάρρευση διατηρήθηκε ζωτικός χώρος που επέτρεψε στο παιδί να μείνει ζωντανό. Ο ίδιος απέδωσε την κατάρρευση στις εδαφικές συνθήκες.




Η Φατμά είχε παγιδευτεί κάτω από τόνους μπάζα για πάνω από ένα 24ωρο, όμως είχε βρει το κουράγιο να φωνάξει. Πρώτοι το αντιλήφθηκαν οι Έλληνες διασώστες και αργότερα κατέφθασαν και δυνάμεις των τουρκικών συνεργείων. Το ένα της χέρι ήταν παγιδευμένο. Στο σημείο βρίσκεται και ασθενοφόρο. 

Συγκλονιστικές είναι οι στιγμές και στα Άδανα, όπου διασώστες και εθελοντές προσπαθούν να μεταφέρουν με χαλιά και κουβέρτες μπάζα από κτήριο 13 ορόφων που κατέρρευσε. Στόχος τους είναι να φτάσουν στο σημείο που ακούστηκε μία ανθρώπινη φωνή.  

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα