Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΟΦ: Ανακαλεί 29 παρτίδες από 4 συμπληρώματα διατροφής

Κοινοποίηση

ΕΟΦ: Ανακαλεί 29 παρτίδες από 4 συμπληρώματα διατροφής


Στην ανάκληση 29 παρτίδων τεσσάρων συμπληρωμάτων διατροφής, οι οποίες περιέχουν μη εγκεκριμένα πρόσθετα τροφίμων, προχώρησε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ((ΕΟΦ).




Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ η ανάκληση γίνεται για προληπτικούς λόγους. Αποφασίστηκε επειδή τα συγκεκριμένα συμπληρώματα περιέχουν μη εγκεκριμένα πρόσθετα τροφίμων.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, τα συμπληρώματα που ανακαλεί είναι της εταιρείας NATPROD ΙΚΕ. Τα προϊόντα αυτά διακινήθηκαν από τις εταιρείες Nutrisol d.o.o. Σλοβενίας και URBAN BODY SUDIOS SRL, Ρουμανίας, στην επιχείρηση NATPROD ΙΚΕ.

«Η εταιρεία που διακινεί το εν λόγω προϊόν στην Ελλάδα οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ», υπογραμμίζει ο Οργανισμός στην ανακοίνωσή του.




Και προσθέτει πως η εταιρεία πρέπει να του αποστείλει παραστατικά αγοράς των προϊόντων αυτών και που διακινήθηκαν. Αυτό ισχύει ακόμα κι αν διακινήθηκαν εκτός Ελλάδος, σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε τρίτες χώρες.

Ακολουθεί ο πίνακας που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΦ και ο οποίος περιέχει τις παρτίδες και τα συμπληρώματα που ανακαλούνται:

ΕΟΦ: Ανακαλεί 29 παρτίδες από 4 συμπληρώματα διατροφής

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα