Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Επιστρέφει η Μουτζουροδευτέρα στον Πολύσιτο

Κοινοποίηση

Επιστρέφει η Μουτζουροδευτέρα στον Πολύσιτο

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο κέφι, λαογραφία και έθιμα χρόνων επιστρέφουν οι καθιερωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Αβδήρων για την Καθαρά Δευτέρα.

Στον Πολύσιτο θα πραγματοποιηθεί η γνωστή «Μουτζουροδευτέρα», που φημίζεται για το σατιρικό και ευδιάθετο περιεχόμενό της. 




Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Αβδήρων, την Κυριακή 26/02 στις 6:00 το απόγευμα θα γίνει παρασκευή παραδοσιακών λουκουμάδων στον Πολύσιτο και στις 8:00 θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι. Τη Καθαρά Δευτέρα 27/02 θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 η διανομή παραδοσιακών λουκουμάδων και παρέλαση αρμάτων στον οικισμό ενώ για τη 1:00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί παραδοσιακό γλέντι στο χωριό με δωρεάν φασολάδα, λαγάνα, κρασί και πολλά άλλα σαρακοστιανά εδέσματα. 

Παράλληλες εκδηλώσεις 

Παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις με έντονο λαογραφικό χαρακτήρα πραγματοποιούνται και σε άλλους οικισμούς του Δήμου Αβδήρων. 




Καθαρά Δευτέρα 27/02 

Στα Άβδηρα στις 12:30 αναβιώνει το έθιμο «Ανάποδος Γάμος» και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα «Πλάτανος». 

Στη Μάνδρα στις 11:30 αναβιώνει το έθιμο «Ανάποδος Γάμος» και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι. 

Στο Μυρωδάτο στις 11:00 αναβιώνει το έθιμο «Του Μπέη» και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι. 

Επιστρέφει η Μουτζουροδευτέρα στον Πολύσιτο

Επιστρέφει η Μουτζουροδευτέρα στον Πολύσιτο

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα