Ερυθρός Σταυρός: Κομβόι αγάπης στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Ερυθρός Σταυρός: Ξεκίνησε το κομβόι της αγάπης στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, αναχώρησε η πρώτη ανθρωπιστική αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με προορισμό το Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, όπου, σε συνεννόηση με την Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο, θα παραδώσει 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για να διατεθούν άμεσα στους πληγέντες. 

Στην αναχώρηση της αποστολή παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γιώργος Σταμάτης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Η ανθρωπιστική βοήθεια του Ε.Ε.Σ. αποστέλλεται στην Τουρκία με τρία (3) φορτηγά και διασωστικό όχημα του Ε.Ε.Σ, στελεχωμένα από το εξαίρετο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του, μεταφέροντας περίπου 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα μακράς διάρκειας, σκηνές, κουβέρτες υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής κ.α.) τα οποία θα παραδοθούν απευθείας στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, στο κέντρο της πληγείσας περιοχής για να διατεθούν με ασφάλεια στους σεισμόπληκτους. 

Για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.redcross.gr/

Ερυθρός Σταυρός: Ξεκίνησε το κομβόι της αγάπης στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال