Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Τζεμίλ Τουράν: Έχει καταρρεύσει ο Τουρκικός κρατικός μηχανισμός

Κοινοποίηση

Τζεμίλ Τουράν: Έχει καταρρεύσει ο Τουρκικός κρατικός μηχανισμός

Για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές που επλήγησαν από το φονικό σεισμό μεταξύ Τουρκίας-Συρίας, εκεί όπου οι Κούρδοι κατοικούν, ακούσαμε σήμερα την κραυγή αγωνίας αλλά και τις σοβαρότατες καταγγελίες που μετέφερε στο Ράδιο Έβρος καλεσμένος στο Εβροσκόπιο ο γνωστός Κούρδος δημοσιογράφος και συγγραφέας Cemîl Tûran Bazîdî (Τζεμίλ Τουράν Μπαζιντί).




“Δεν ντρέπεται γι’ αυτά που λέει η Τουρκική κυβέρνηση; Οι άνθρωποι μόνοι τους με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις προσπαθούν να βοηθήσουν. Χωριά ολόκληρα είναι αποκλεισμένα. Κόσμος πεθαίνει από το κρύο και την πείνα“, τόνισε μεταξύ άλλων. “Πηγαίνει ανθρωπιστική βοήθεια από 45 χώρες και δεν τη στέλνουν κατευθείαν στον κόσμο. Χθες βράδυ η ομάδα διάσωσης από το Ισραήλ περίμενε 5-6 ώρες στο αεροδρόμιο μέχρι να τους επιτρέψουν να περάσουν. Η Τουρκική κυβέρνηση και οι Γκρίζοι Λύκοι μισούν τον Κουρδικό λαό“… “Ο Ερντογάν δεν ντρέπεται που χθες κήρυξε την περιοχή για 3 μήνες σε έκτακτη ανάγκη. Μέσα από τον πόνο των ανθρώπων σκέφτονται τη δική τους κυβέρνηση και τη μοίρα τους, πώς να σωθούν στις εκλογές του Μαΐου“.




Και… “πώς να πω “συλλυπητήρια” και “ζωή σε σας” σε κάποιον που έχασε οκτώ δικούς του ανθρώπους”.

Δεν υπάρχουν πλέον λέξεις και δεν τα χωράει ο νους όλα αυτά που βιώνουν από τη Δευτέρα τα ξημερώματα οι συνανθρωποί μας εκεί. Χωρίς περαιτέρω περιγραφή, ακούστε:

Πηγή: Ράδιο Έβρος

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα