Εξώδικο Κασιδιάρη στον πρόεδρο της βουλής για την τροπολογία-«μπλόκο»

Εξώδικο Κασιδιάρη στον πρόεδρο της βουλής για την τροπολογία-«μπλόκο»

Εξώδικο στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, έστειλε την Τρίτη ο καταδικασθείς, άλλοτε βουλευτής της Χρυσής Αυγής και νυν κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού, Ηλίας Κασιδιάρης και ζητά να αποσυρθεί η τροπολογία, η οποία στοχεύει στον αποκλεισμό του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη από τις επερχόμενες εκλογές.

Σημειώνεται πως η τροπολογία η οποία εισήχθη σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προκειμένου να επιβεβαιωθεί η σύμπλευσή της με τις συνταγματικές επιταγές και αύριο Τετάρτη αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια του ελληνικού κοινοβουλίου προκειμένου να εγκριθεί.

«Αντισυνταγματική η τροπολογία, δεν είμαι εγώ ο αρχηγός»

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εξώδικο που απέστειλε στον Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Ηλίας Κασιδιάρης ισχυρίζεται πως η τροπολογία είναι αντισυνταγματική, φέρεται να αναφέρει πως ο ίδιος δεν είναι αρχηγός στο συγκεκριμένο κόμμα καθώς «τα μέλη έχουν επιλέξει κάποιον άλλο».

Παράλληλα, ο Κασιδιάρης επικαλείται σειρά συνταγματολόγων για να χαρακτηρίσει αντισυνταγματική την τροπολογία που έφερε το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ χαρακτηριστικά την περιγράφει ως διάταξη που «στρέφεται ενάντια στο Σύνταγμα αλλά και στις ελεύθερες εκλογές».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, έχει διαβιβάσει το πολυσέλιδο εξώδικο για ενημέρωση και στα κόμματα της Βουλής. Κύκλοι της Βουλής από το περιβάλλον των συνεργατών του Κ. Τασούλα επισημαίνουν πως με το εξώδικο ο Κασιδιάρης ομολογεί πως είναι ο πραγματικός ηγέτης του μορφώματος, θέτοντας το εξής απλό ερώτημα: «Γιατί δεν το έστειλε κάποιος άλλος το εξώδικο;».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال