Από την άλλη, σταθερή παρέμεινε η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (ΒEV-PHEV). Το 6,8% μάλλον αφήνει ικανοποιημένους τους ανθρώπους της αγοράς, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν. Ωστόσο θεωρούν, ότι όσο περνούν οι μήνες, τόσο το συγκεκριμένο ποσοστό θα αυξάνεται.
Τα μοντέλα με εναλλακτικό καύσιμο μείωσαν αρκετά το ποσοστό τους. Τα οχήματα με φυσικό αέριο σημείωσαν πτώση 0,7%, ενώ μεγάλη μείωση (4,4% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2022) σημείωσαν τα αυτοκίνητα με υγραέριο.
'Αξια λόγου είναι η αύξηση του ποσοστού των πετρελαιοκίνητων μοντέλων στην Ελλάδα, που μετά από αρκετούς μήνες πτώσης έδειξαν ότι ανέκαμψαν. Η κατηγορία γνώρισε αύξηση 5,4%. Πλέον, τον φετινό Ιανουάριο, ένας στους πέντε Έλληνες επέλεξε πετρελαιοκίνητο όχημα.
Τέλος, η βενζίνη παρέμεινε το βασικό καύσιμο των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν στην χώρα μας. Η κατηγορία γνώρισε νέα άνοδο, αγγίζοντας το 47,2% του συνόλου των πωλήσεων τον φετινό Ιανουάριο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι περίπου ένα στα δύο αυτοκίνητα χρησιμοποιούν βενζίνη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr