Τετάρτη, 13 Μαρτίου, 2024

Η καρδιά του καρναβαλιού «χτυπάει» στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Η καρδιά του καρναβαλιού «χτυπάει» στην Ξάνθη

Κορυφώνονται αυτή την εβδομάδα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Ξάνθη, με τα ξενοδοχεία να παρουσιάζουν πληρότητα στο 100%, ενώ στην περιοχή αναμένονται χιλιάδες καρναβαλιστές. 




Η Ξάνθη διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα καρναβάλια της χώρας και σίγουρα το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ το τριήμερο της Αποκριάς αποτελεί πρώτη επιλογή για δεκάδες τουρίστες. 

Μια πρώτη γεύση δόθηκε την Κυριακή (19/02) με την παιδική παρέλαση, στην οποία υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περίπου 7.000 λιλιπούτειοι καρναβαλιστές. 

Τα ξενοδοχεία της πόλης παρουσιάζουν πληρότητα στο 100% για το τριήμερο της Αποκριάς, ενώ στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει αγγελίες για Airbnb αλλά και πολίτες που διαθέτουν τα σπίτια τους για το τριήμερο. Μάλιστα, μεγάλη πληρότητα παρουσιάζουν και τα ξενοδοχεία της Καβάλας αλλά και της Κομοτηνής. 

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο με τη νυχτερινή παρέλαση και την Κυριακή με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, στην οποία πρόκειται να λάβουν μέρος σχεδόν 15.000 καρναβαλιστές από διάφορες περιοχές της χώρας. 

Μάλιστα, υπολογίζεται ότι περίπου 150.000 άτομα θα φτάσουν στην Ξάνθη για να παρακολουθήσουν την παρέλαση. 




Το Καρναβάλι αποτελεί έναν από τους δύο μεγάλους θεσμούς της Ξάνθης και μια σημαντική πηγή εσόδων για την τοπική οικονομία, καθώς αναμένεται να δώσει μια μεγάλη «ανάσα» σε καταστήματα εστίασης, και γενικότερα στην αγορά της πόλης. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα