Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Μητρόπολη Ξάνθης βοηθά την Ιεραποστολή στη Μπουκόμπα να χτίσει Ναό

Κοινοποίηση

Η Μητρόπολη Ξάνθης βοηθά την Ιεραποστολή στη Μπουκόμπα να χτίσει Ναό

Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης, με την ευλογία του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος, με αυξημένη την Ιεραποστολική ευαισθησία, ενισχύει ποικιλοτρόπως την Ιεραποστολή στην Επισκοπή Μπουκόμπας. Μάλιστα προσκάλεσε τον Επίσκοπο Μπουκόμπας Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσοστόμου για διάλεξη με θέμα την Ιεραποστολή.




Προσέφερε τα χρήματα για την αγορά οικοπέδου στην Ενορία της Κιγιόγκα, για την ανέγερση του Ναού του Τιμίου Προδρόμου.

Προσφάτως ενισχύει το κτίσιμο του Ναού, προς μεγάλη χαρά των χριστιανών.

Προς τούτο ταξίδευσε στην Μπουκόμπα και ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Γκουτζίνης, ο οποίος επισκέφθηκε την Ενορία της Κιγιόγκα, όπου συλλειτούργησε με τον Θεοφιλέστατο κ. Χρυσόστομο και ανήγγειλε την πρόθεση της Μητροπόλεως Ξάνθης να βοηθήσει στην ανέγερση του Ναού του Τιμίου Προδρόμου.




Ο π. Σωφρόνιος το 20ημερο της παρουσίας του στην Μπουκόμπα παρέδωσε στην Ιερατική Σχολή «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ» της Μπουκόμπας τα μαθήματα της Πατρολογίας και Αγιολογίας. Μίλησε σε συναντήσεις Νεολαίας και σε Σεμινάριο Πνευματικών. Ο Θεοφιλέστατος ευχαριστεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης γι’ αυτή τη βοήθεια, καθώς και τον αξιόλογο Πρωτοσύγκελλο του για την επίσκεψη.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα