Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Μουφτεία Ξάνθης για την ευλογημένη νύχτα του «Μιράτζ Καντιλί»

Κοινοποίηση

Η Μουφτεία Ξάνθης για την ευλογημένη νύχτα του «Μιράτζ Καντιλί»

Απόψε, με το θέλημα του Θεού θα ζήσουμε όλοι μαζί την ευλογημένη νύχτα του «Μιράτζ Καντιλί».




Η νύχτα που ο προφήτης του Αλλάχ ταξίδεψε από το τέμενος Αλ-Χαράμ στο τέμενος Αλ-Άκσα ονομάζεται «Ίσρά», στο Ιερό Κοράνι αναφέρεται ως εξής: «Δόξα στον Αλλάχ, που πήρε τον δούλο Του (Μουχάμμεντ) για νυκτερινό ταξίδι απ´ το απαράβατο τέμενος στο πιο μακρινό τέμενος της Ιερουσαλήμ (Μαστζίντ Αλ-Άκσα) που τον περίβολό του έχουμε αγιάσει,- για να δείξουμε σ’ αυτόν μερικά από τα Σημεία Μας, βέβαια Αυτός (ο Αλλάχ) είναι ο Μοναδικός που ακούει και βλέπει (τα πάντα)» (Ίσρά, 17/1).

Το Μιράτζ είναι η ανάβαση του προφήτη Μουχάμμεντ (ΕΕΣΑ) στους ουρανούς από το τέμενος Αλ-Άκσα και η λήψη αποκάλυψης από τον Παντογνώστη Αλλάχ τη νύχτα αυτή η οποία είναι γεμάτη έλεος και σοφία.

Ο Προφήτης μας (ΕΕΣΑ) επέστρεψε σε εμάς από το Μιράτζ με δώρα. Οι πέντε καθημερινές προσευχές, τις οποίες περιγράφει ως «το φως των ματιών μου», είναι το πρώτο από τα χαρίσματα της ανάνηψης. Η προσευχή είναι η ανάνηψή μας. Η προσευχή είναι η ανάστασή μας. Η προσευχή είναι η σωτηρία μας. Καθαρίζουμε την ψυχή μας με την προσευχή, προστατευόμαστε από κάθε κακό. Οι έγκαιρες προσευχές μας είναι οι πιο ευλογημένες από τις πράξεις μας.

Το δεύτερο δώρο του Μιράτζ είναι τα καλά νέα ότι όσοι αποφεύγουν το «Σιρκ» (Πολυθεϊσμό-Ειδωλολατρία-Παγανισμό) θα συγχωρηθούν οι αμαρτίες τους και τελικά θα εισέλθουν στον παράδεισο.




Το τρίτο δώρο του Μιράτζ είναι τα δύο τελευταία εδάφια της Σούρα Μπάκαρα, τα οποία αρχίζουν με το «Αμενέρ-Ρασούλου».  Διαβάζουμε τα εδάφια αυτά κάθε μέρα μετά τη νυχτερινή προσευχή και εκφράζουμε την πίστη μας.  Με τις προσευχές που μας δίδαξε ο Παντοδύναμος, Τον παρακαλάμε και εκφράζουμε την υποταγή μας.

Δόξα στον Πολυεύσπλαχνο που μας χάρισε τη νύχτα αυτή, όπου οι πόρτες του ελέους και της συγχώρεσης άνοιξαν διάπλατα. 

Είθε να είναι μέσο καλοσύνης, ειρήνης και ευλογίας για όλους τους Μουσουλμάνους και τη χώρα μας.

Να έχετε ένα Ευλογημένο Βράδυ «Μιράτζ Καντιλί».

ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα