Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Στέλα Καναργιέλη από την Ξάνθη με την αγγελική φωνή [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση

Η Στέλα Καναργιέλη από την Ξάνθη με την αγγελική φωνή [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Στέλα Καναργιέλη είναι μια νέα, ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη μουσικός και ηθοποιός από την Ξάνθη, που ήδη έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις με την αγγελική φωνή της και τις υποκριτικές της ικανότητες. 




Η 27χρονη καλλιτέχνιδα έχει κυκλοφορήσει τα δύο πρώτα της τραγούδια, «Δύσκολος Δρόμος» και «Έχω πολλά στο μυαλό μου», τα οποία απέσπασαν ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια. Η ίδια παραχώρησε συνέντευξη στο XanthiNea.gr και τον Γιώργο Μαυρίδη, μιλώντας για τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι και την υποκριτική, τα όνειρά της αλλά και τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι νέες καλλιτέχνες στη χώρα. 

Πώς προέκυψε η ενασχόληση με τη μουσική; Είχες το «μικρόβιο» από μικρή ή είναι μια αγάπη που συνάντησες στην πορεία; 




Πιστεύω πως γεννήθηκα με αυτό το «μικρόβιο». Από τότε που άρχισα να κάνω τα πρώτα μου βήματα ήμουν μες στη μουσική και στο χορό, παραδοσιακό χορό και παραδοσιακά ακούσματα. Όλο αυτό το πήρα από τον πατέρα μου που είναι χρόνια χοροδιδάσκαλος και αυτοδίδακτος μουσικός, τον οποίο θυμάμαι που τον έβλεπα να κάνει πρόβα στο σπίτι τους χορούς που ήθελε να διδάξει στο μάθημα κι έτσι πήγαινα κι εγώ από δίπλα του καμιά φορά και χόρευα μαζί του. Στα έξι μου ξεκίνησα κλασσικό πιάνο και στα εννιά μου κλασσική κιθάρα. Πήγα στο μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης, όπου ξεκίνησα να παίζω παραδοσιακά όργανα όπως κανονάκι, ταμπουρά, σαντούρι, κρουστά κ.ά. Λίγο απ’ όλα είχε το μενού. Δε σταματούσα να έχω τη θέληση να μάθω όλο και περισσότερα όργανα που μου έκαναν εντύπωση. Μετ’ έπειτα πέρασα στην Κέρκυρα στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, τελείωσα από την κατεύθυνση Μουσικών Επιστημών επιλέγοντας το μάθημα των Μουσικών Πολιτισμών με θέμα πτυχιακής εργασίας «Πομάκοι και Γκάιντα».


Πες μας λίγα λόγια για τα όσα έχεις κάνει μέχρι στιγμής. Πώς θα σύστηνες τον εαυτό σου σε αυτούς που δεν σε γνωρίζουν ακόμη;

Θεωρώ πως τώρα ξεκινάω διότι μετά τις σπουδές μου στην Κέρκυρα αποφάσισα να πάω στην Θεσσαλονίκη και να τελειώσω την Ανώτερη Δραματική Σχολή του Ανδρέα Βουτσινά, όπου και αποφοίτησα τον Ιούνιο του 2022. Αυτό που έκανα μέχρι στιγμής ήταν κάθε Καλοκαίρι που πήγαινα στη Ξάνθη να παίζω μουσική σε διάφορα μαγαζιά και είναι κάτι που θέλω να συνεχίσω να το κάνω σε αρκετά μέρη. Έχω κυκλοφορήσει δύο δικά μου τραγούδια με τίτλο «Δύσκολος Δρόμος» και «Έχω πολλά στο μυαλό μου». Σίγουρα έπονται και άλλα! 




Η Στέλα Καναργιέλη από την Ξάνθη με την αγγελική φωνή [ΒΙΝΤΕΟ]


Είναι εύκολο για μια νέα καλλιτέχνιδα (και ειδικά από μικρές πόλεις όπως η Ξάνθη) να κάνει τα πρώτα της βήματα στον χώρο; Τι δυσκολίες συναντάς; 

Θα μιλήσω και ως ηθοποιός και ως μουσικός. Δυσκολίες συναντάς είτε είσαι από μικρή είτε από μεγάλη πόλη, το θέμα είναι να υπάρχουν ευκαιρίες για τα νέα παιδιά, τους νέους καλλιτέχνες και να αναγνωρίζουν το ταλέντο τους, να τους ακούνε. Να μας ακούνε. Είναι πολύ λυπηρό ειδικά στις μέρες μας, το γεγονός να ζεις σε μία χώρα όπως η Ελλάδα που γεννά την τέχνη και κουβαλάει στις πλάτες της μια μεγάλη ιστορία η οποία διδάσκεται και θα συνεχίσει να διδάσκεται ανά τους αιώνες, να έχει μια κυβέρνηση που προσπαθεί συνεχώς να απαξιώσει τον καλλιτεχνικό κόσμο, υποβαθμίζοντας τα πτυχία των καλλιτεχνών που πέρασαν τα πάνδεινα για να τα αποκτήσουν. Οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να επιβιώσεις σε μία κοινωνία που σε αποκαλεί χομπίστα και όχι επαγγελματία. Πιστεύω πως ζούμε σε εποχές που επίσης θα γραφτούν στην ιστορία – ή τουλάχιστον καλό θα ήταν να γραφτούν – για να μπορέσουν να αναγνωρίσουν οι επόμενες γενιές πως φτάσαμε ως τον σημερινό μας πολιτισμό.


Τι όνειρα κάνεις για τη μουσική;




Τα όνειρα δε σταματούν να υπάρχουν, άλλωστε αυτά μας κρατάν ζωντανούς και ενεργούς, δίνοντας μας την ελπίδα να συνεχίσουμε. Θα ήθελα να προβάλλω την παραδοσιακή μουσική σε μία σύγχρονη εκδοχή της, με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Έχω παρατηρήσει ότι οι νέοι το κυνηγάνε αυτό και ίσως είναι ένας τρόπος να μη χαθεί η παράδοση. Χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα παιδιά στην ηλικία μου που χορεύουν και τραγουδάνε σ΄ αυτούς τους ρυθμούς, που ζητάνε ν΄ ακούσουν κάτι τέτοιο.

Πρόσφατα κυκλοφόρησες με τον Diek Comitato το τραγούδι σας Από Έρωτα Loco. Πες μας λίγα λόγια για το πως προέκυψε η συνεργασία σας αλλά και το μήνυμα που θέλετε να περάσετε μέσα από αυτό το μουσικό «πάντρεμα». 




Με τον Άλεξ γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια, αλλά σπάνια θα καθόμασταν να πούμε τα νέα μας, η συνεργασία μας προέκυψε με τον πιο απλό τρόπο: μου είπε ένα βράδυ που βρεθήκαμε έξω ότι έχει έτοιμα μερικά κομμάτια και πως θα ήθελε να ακουστούν. Εγώ δέχτηκα κι έτσι μέσα σε μία εβδομάδα ξεκινήσαμε την προετοιμασία. Το συγκεκριμένο τραγούδι «Από Έρωτα Loco» γράφτηκε με σκοπό να πάει κόντρα στην εποχή, επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και συμβαίνουν πολλά άσχημα πράγματα, υπάρχει ένα μονότονο γκρίζο χρώμα στις ζωές των ανθρώπων και επικρατεί η κατάθλιψη. Θέλουμε να πιστεύουμε πως δίνει αυτό που έχουμε όλοι μας ανάγκη. Θετική ενέργεια και χαμόγελα!

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα