Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Ξάνθη στο πλευρό των σεισμόπληκτων σε Τουρκία και Συρία

Κοινοποίηση

Η Ξάνθη στο πλευρό των σεισμόπληκτων σε Τουρκία και Συρία

Μια μεγάλη αγκαλιά για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και τη Συρία άνοιξε η Ξάνθη, ήδη από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του φονικού σεισμού που είχε ως συνέπεια να βρουν τραγικό θάνατο χιλιάδες άνθρωποι. 




Η Ξάνθη έχει αποδείξει και στο παρελθόν άλλωστε τα αντανακλαστικά κοινωνικής αλληλεγγύης που διαθέτει και ήδη ξεκίνησαν προσπάθειες για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία στη συνέχεια θα μεταφερθούν στους σεισμόπληκτους. 

Κάλεσμα από τη Μητρόπολη 

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης, μαζί με τους υπόλοιπους Μητροπολίτες της Θράκης, έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους σεισμόπληκτους. 




«Η αγάπη την οποία μας δίδαξε ο Χριστός, σύνορα δεν γνωρίζει, να συμπαρασταθούμε αλληλέγγυοι στους γείτονές μας, που ζουν αυτήν την τραγωδία, παραμερίζοντας κάθε διάκριση θρησκείας και εθνικότητος» τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους. 

«Κάνουμε έκκληση και ζητούμε την αρωγή όσων χριστιανών μπορούν να βοηθήσουν στην άμεση συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, εμφιαλωμένων νερών και φαρμάκων, τα οποία θα στείλουμε στις πληγείσες περιοχές για την ανακούφιση των αναγκών των εμπερίστατων συνανθρώπων μας από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία» επισημαίνουν. 

Η συγκέντρωση των υλικών θα πραγματοποιείται καθημερινά από σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και ώρες 09:00 -13:00 στα Γραφεία των Ιερών Μητροπόλεών μας, στο Διδυμότειχο, στην Ξάνθη, στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή.

Κινητοποίηση Δήμων 




Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουν και Δήμοι της περιοχής. Ο Δήμος Αβδήρων,  καλεί τους κατοίκους του από σήμερα  Τρίτη 7 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου να βοηθήσουν στην άμεση συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές, φαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα μακράς διαρκείας. 

Το υλικό που θα συγκεντρωθεί  θα αποσταλεί με έξοδα της ΚΕΔΕ στις δύο χώρες.

Σημεία συγκέντρωσης από τις 8:30 έως τις 14:30

• Γενισέα, κτίριο του Μουσείου Παραδοσιακών Ενδυμασιών των Βαλκανικών Χωρών – τηλέφωνα: 2541352512, 2541352558

• Άβδηρα, πρώην Δημαρχείο Αβδήρων – τηλέφωνο: 2541352415

• Σέλερο, πρώην Δημαρχείο Σελέρου – τηλέφωνα: 2541355560, 2541355530

Αντίστοιχη κίνηση και από τον Δήμο Ξάνθης, που καλεί τους πολίτες που θέλουν να ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας:

-κονσέρβες, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, βρεφικές τροφές – γάλατα

καθώς και:

-βρεφικές πάνες, μωρομάντηλα, απολυμαντικά χεριών, είδη καθαρισμού, φάρμακα, χαρτικά και είδη προσωπικής υγιεινής




Σημεία Συγκέντρωσης:

ΚΑΠΗ Ξάνθης κεντρικό Καπνεργατών 1 τηλ 2541020555

Βοήθεια στο Σπίτι Ξάνθης οδός Βενιζέλου 30  τηλ 2541066304

Βοήθεια στο Σπίτι Σταυρούπολης τηλ 2542031025

Τις εργάσιμες ημέρες από τις 8 πμ έως τις 18:00 μμ.

Κινητοποίηση φορέων 

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουν ωστόσο και άλλοι φορείς της Ξάνθης, όπως η ΟΕΒΕΞ κάθε Τρίτη και Παρασκευή στα γραφεία της στην Ανθ/στου Μιλτιάδου Γεωργίου 24, 1ος όροφος Δίπλα στα ΕΛΤΑ

Τηλ. Επικοινωνίας 25410 25233 και 25410 22776 

Ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώνει και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης αλλά και το Σωματείο Κουρέων και Κομμωτών Ξάνθης. 

Η Ξάνθη στο πλευρό των σεισμόπληκτων σε Τουρκία και Συρία

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα