Καθηγητής στο Γέιλ προτείνει μαζική αυτοκτονία των ηλικιωμένων!

Καθηγητής στο Γέιλ προτείνει μαζική αυτοκτονία των ηλικιωμένων!

Για να αντιμετωπιστεί η γήρανση του πληθυσμού στη χώρα του - Οι δηλώσεις του με ξεκάθαρο περιεχόμενο ηλικιακού ρατσισμού, όχι μόνο δεν εξόργισαν αλλά αύξησαν και το πλήθος των ακολούθων του στα social media

«Η λύση είναι ξεκάθαρη. Κάντε χαρακίρι». Η… προτροπή αυτή με ξεκάθαρο μήνυμα ηλικιακού ρατσισμού ανήκει σε Ιάπωνα καθηγητή του Γέιλ που δήλωσε ότι οι ηλικιωμένοι Ιάπωνες θα πρέπει να διαπράξουν μαζική αυτοκτονία, ώστε η χώρα να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη γήρανση του πληθυσμού της, ανέφεραν οι New York Times.

Ο καθηγητής Γιουσούκε Ναρίτα, 37 ετών, είχε δηλώσει το 2021 ότι «η μόνη λύση» για την αντιμετώπιση της ταχέως γήρανσης του πληθυσμού  στην Ιαπωνία είναι «αρκετά ξεκάθαρη».

Τα σχόλιά του προκάλεσαν την προσοχή των ΜΜΕ όταν τα ανακάλυψαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον περασμένο Ιανουάριο, με έναν κοινωνιολόγο να μιλάει για “μίσος προς τους ευάλωτους”.

«Δεν είναι λύση το μαζικό seppuku των ηλικιωμένων;»  αναρωτήθηκε ο Ναρίτα  μιλώντας σε ιαπωνικό μέσο ενημέρωσης. Το seppuku είναι το γνωστό χαρακίρι, ο ιαπωνικός τελετουργικός τρόπος αυτοκτονίας, ο οποίος καθιερώθηκε από τους Σαμουράι ως μοναδική επιτρεπτή διέξοδο σε περίπτωση ήττας ή ατίμωσής τους.

Ο ίδιος, ισχυρίζεται ότι μια τέτοια κίνηση θα επιτρέψει στις νεότερες γενιές να βρουν το βηματισμό τους στις επιχειρήσεις, την πολιτική και σε άλλες εκφάνσεις της κοινωνίας που η παλαιότερη γενιά αρνείται να εγκαταλείψει.

Και υπέρ της υποχρεωτικής ευθανασίας στο μέλλον

Η Ιαπωνία έχει χαμηλό ποσοστό γεννήσεων-1,34 γεννήσεις ανά γυναίκα- και το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στις αναπτυγμένες χώρες.

Πέρυσι, η χώρα είδε τον πληθυσμό της να μειώνεται κατά περισσότερα από 600.000 άτομα

Ο Ναρίτα έχει κάνει και άλλα σχόλια, υπέρ των αυτοκτονιών τα τελευταία χρόνια. Έχει επίσης κάνει λόγο για την καθιέρωση της ευθανασίας ως «υποχρεωτικής στο μέλλον».

Ακόμη περισσότεροι followers

Οι δηλώσεις του πάντως, όχι μόνο δεν εξόργισαν όπως θα περίμενε κανείς, αλλά του "χάρισαν" και followers στο Twitter, όπου ήδη τον ακολουθούν πάνω από 569.000 άτομα, «απογοητευμένοι νέοι που πιστεύουν ότι η οικονομική τους πρόοδος εμποδίζεται από μια κοινωνία όπου επικρατούν ηλικωμένοι» όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Times.

«Παρεξήγηση…»

Απαντώντας στην εφημερίδα ο 37χρονος καθηγητής ισχυρίστηκε  ότι «παρεξηγήθηκε» και ότι στόχος του ήταν να δώσει έμφαση  «στο φαινόμενο, οι ίδιοι Ιάπωνες μεγιστάνες να συνεχίζουν να κυριαρχούν στον κόσμο της πολιτικής, των παραδοσιακών βιομηχανιών και των μέσων ενημέρωσης/ψυχαγωγίας/δημοσιογραφίας εδώ και πολλά χρόνια”.

Έκτοτε έχει γίνει πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του.

«Βιαστείτε να πεθάνετε»

Να σημειωθεί ότι δεν είναι ο μόνος που προωθεί τον ηλικιακό ρατσισμό. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της χώρας πρότεινε στους ηλικιωμένους να «βιαστούν να πεθάνουν».

Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι  δεν είναι λίγοι οι Ιάπωνες που υποστηρίζουν την εθελοντική ευθανασία.

Η Ιαπωνία, όπου περισσότεροι από ένας στους τέσσερις ανθρώπους είναι 65 ετών και άνω, δεν είναι η μόνη χώρα που έχει πληθυσμό που γερνάει. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ηλικιωμένοι ενήλικες προβλέπεται να ξεπεράσουν σε αριθμό τα παιδιά από το 2034, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής το 2018. Οι Αμερικανοί μέσης ηλικίας είναι ήδη περισσότεροι από τα παιδιά.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال