Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Καρναβάλι Ξάνθης: Δείτε εδώ Live τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση

Κοινοποίηση

Καρναβάλι Ξάνθης: Δείτε εδώ Live τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση


Καρναβάλι Ξάνθης 2023
: Την Κυριακή (26/02) στη 1:30 το μεσημέρι ξεκινάει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Ξάνθη. 

Στην παρέλαση συμμετέχουν φέτος συνολικά 38 Σύλλογοι και πάνω από 15.000 καρναβαλιστές. Μετά από τρία χρόνια «αποχής», λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, η Ξάνθη επιστρέφει στον θρόνο της Βασίλισσας του Καρναβαλιού, ενώ στην περιοχή αναμένονται πάνω από 100.000 επισκέπτες (έστω και για μονοήμερη εκδρομή).




Καρναβάλι Ξάνθης Παρέλαση Live

Παρακολουθείστε ζωντανά όλη την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή 26/02 και ώρα 13:30, εδώ:

YouTube video player

Λίγα λόγια για την παρέλαση 

Ζωντάνια, παλμός, φρεσκάδα, ευρηματικότητα, φαντασία, σάτιρα και όλα τα αυθεντικά χαρακτηριστικά της μεγάλης γιορτής της Ξάνθης.

Δεκάδες πληρώματα με χιλιάδες μεταμφιεσμένους όλων των ηλικιών, μετά από απουσία τριών χρόνων λόγω της πανδημίας, συνοδεύουν τον βασιλιά καρνάβαλο. Η θεαματική πομπή εισέρχεται πανηγυρικά στην πόλη παρουσιάζοντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Ένα ποτάμι χαράς και κεφιού ξεχύνεται μπροστά στα μάτια των πολυάριθμων επισκεπτών ενώ βρισκόμαστε στην κορύφωση των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών. Με καρναβαλική διάθεση και χαμόγελα έχει γεμίσει το κέντρο και οι συνοικίες της πόλης, κόντρα στη γκρίζα καθημερινότητα.




Ο θεσμός του καρναβαλιού φαίνεται ότι αντιστέκεται στην απαισιοδοξία των καιρών και πως και φέτος θα προσελκύσει αρκετούς επισκέπτες από όλη τη χώρα που θα συμμετέχουν στο γιορτινό κλίμα της. Ήδη από νωρίς το μεσημέρι οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης αλλά και τα καφέ ασφυκτιούν από καρναβαλιστές κάθε ηλικίας που προετοιμάζονται για την κορύφωση του θεσμού.

Παρά την ικανοποιητική ροή που επιτυγχάνεται, η παρέλαση, λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων διαρκεί αρκετή ώρα. Διασχίζει την πόλη, παρακολουθείται από πλήθος θεατών στα πεζοδρόμια, τα μπαλκόνια των σπιτιών και τις πλατείες. 




Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής είναι η αποκορύφωση, της φαντασίας, της δημιουργίας, της νεανικής ορμής και της έμπνευσης, που πλημμυρίζουν σαν χείμαρρος τους δρόμους κινητοποιώντας την πόλη όλη και θέτοντάς την σε ξέφρενους ρυθμούς.

Η παρέλαση καταλήγει στο μεγάλο πάρκο του γηπέδου Α.Ο. Ξάνθης όπου συνεχίζεται το πάρτι των συλλόγων.

Την καρναβαλική παρέλαση για τη δημόσια τηλεόραση θα παρουσιάσει Χρήστος Νέζος.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα