Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι της Ξάνθης

Κοινοποίηση

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι της Ξάνθης

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι εορταστικές εκδηλώσεις για το φετινό Καρναβάλι της Ξάνθης, το οποίο επέστρεψε μετά από τρία χρόνια «αποχής», λόγω των περιορισμών που είχαν επιβληθεί για την πανδημία. 




Λίγα μόλις 24ωρα απομένουν για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής (26/02), στην οποία υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν πάνω από 15.000 καρναβαλιστές από διάφορα μέρη της χώρας. Συνολικά, εκτιμάται ότι οι επισκέπτες που θα βρεθούν στην Ξάνθη για να παρακολουθήσουν την παρέλαση θα ξεπεράσουν και φέτος τους 100.000. 

Τα ξενοδοχεία της πόλης είναι γεμάτα για το τριήμερο της Αποκριάς, ήδη εδώ και αρκετές ημέρες, ενώ υψηλή πληρότητα παρουσιάζουν και οι ξενοδοχειακές μονάδες γειτονικών πόλεων, όπως η Καβάλα και η Κομοτηνή. 

Τριαντάφυλλος την Παρασκευή




Την Παρασκευή το μεσημέρι στη σκηνή της κεντρικής πλατείας της πόλης θα εμφανιστεί ο Τριαντάφυλλος. 

Αρχικά, είχε προγραμματιστεί η συναυλία του FY για εκείνη την ημέρα, ωστόσο μετά από σφοδρές αντιδράσεις αποφασίστηκε η ακύρωσή της. 

Το Σάββατο η νυχτερινή 

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο το βράδυ με τη μεγάλη νυχτερινή παρέλαση. Καρναβαλιστές, φορώντας τις στολές της αρεσκείας τους ξεχύνονται στον δρόμο χορεύοντας και διασκεδάζοντας και όλοι μαζί καταλήγουν στην κεντρική πλατεία όπου ακολουθεί ένα μεγάλο μουσικό πάρτι. 

Νωρίτερα, και πιο συγκεκριμένα στη 1:00 το μεσημέρι του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί συναυλία με την Αναστασία και τον Πρόδρομο Τσόλια στη σκηνή της κεντρικής πλατείας. 




Το κάψιμο του Τζάρου 

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση ξεκινάει τη Κυριακή στη 1:00 το μεσημέρι με παρουσιαστή τον Χρήστο Νέζο. Υπενθυμίζεται ότι βασίλισσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού για φέτος έχει επιλεχθεί η Άννα Παυλίδου.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το απόγευμα της ίδιας ημέρας με το κάψιμο του Τζάρου στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου στις 19:00. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα