Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τόπειρος: Καθαρά Δευτέρα με παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα και χορούς

Κοινοποίηση

Καθαρά Δευτέρα με παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα και χορούς στον Δήμο Τοπείρου

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου προσκαλεί όσους θέλουν να περάσουν την ημέρα τους σε έναν τόπο με μοναδικά πολιτιστικά και λαογραφικά στοιχεία, στην καρδιά ενός φυσικού παραδείσου της κοιλάδας του ποταμού Νέστου να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις για τα Κούλουμα στους οικισμούς του Δήμου Τοπείρου.




«Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής, της σωματικής και πνευματικής μας κάθαρσης και αποτελεί μια καλή αφορμή για ατομική, συλλογική και κοινωνική κάθαρση. Την χρειαζόμαστε όλοι μας για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτά που σχεδιάζουμε και ονειρευόμαστε».

Η μέρα αυτή θα τιμηθεί δεόντως με δωρεάν κρασί, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνα, φασολάδα και άλλα πολλά τοπικά εδέσματα τα οποία προετοιμάζονται από τους Συλλόγους παράλληλα με παραδοσιακό λαϊκό γλέντι στους οικισμούς ΑΒΑΤΟ, ΜΑΓΓΑΝΑ, ΕΡΑΣΜΙΟ, ΟΛΒΙΟ ,ΓΑΛΑΝΗ και ΘΑΛΑΣΣΙΑ.




Τοπική Κοινότητα Αβάτου:

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί στην πλατεία του χωριού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΒΑΝΤΕΣ»

Τοπική Κοινότητα Ερασμίου:

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί στο Πνευματικό κέντρο Ερασμίου με ζωντανή μουσική από την Πολιτιστική Στέγη « Γ. Βιζυηνός» και τον Σύλλογο Γυναικών « ΓΑΙΑ»

Τοπική Κοινότητα Γαλάνης:

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Γαλάνης από τον Πολιτιστικό σύλλογο Γαλάνης.

Τοπική Κοινότητα Μαγγάνων:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μαγγάνων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεολαίας Μαγγάνων και την αθλητική ομάδα «ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΓΓΑΝΑΩΝ» θα διοργανώσουν γιορτή στην πλατεία του χωριού με ζωντανή μουσική.

Τοπική Κοινότητα Ν. Ολβίου:




Ο πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Ολβίου διοργανώνει την εκδήλωση στην Κεντρική πλατεία του χωριού με παραδοσιακό  και λαϊκό γλέντι.

Τοπική Κοινότητα Tοξοτών:

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί στην πλατεία της Θαλασσιάς από τον «Α.Σ. Αναγέννηση Θαλασσιάς»

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα