Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κλειστά σχολεία την Παρασκευή στον Δήμο Αβδήρων για το Καρναβάλι

Κοινοποίηση

Κλειστά σχολεία την Παρασκευή στον Δήμο Αβδήρων για το Καρναβάλι

Στην αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αβδήρων την Παρασκευή (24/02) προχωράει ο Γιώργος Τσιτιρίδης, προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις των ΘΛΕ. 




«Οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Ξανθιώτικο Καρναβάλι είναι ευρέως διαδεδομένος θεσμός, με μαζική συμμετοχή όλων των πολιτών, βαθιά θεμελιωμένος στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης με μεγάλη ιστορική διαδρομή. Η συμμετοχή των μαθητών είναι απαραίτητη όχι τόσο για τις γιορτές αλλά κυρίως για τους ίδιους, ως εμπειρική διδαχή στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου, αλλά και ως καθιερωμένη εθιμικά πρακτική, για την διευκόλυνση της οποίας επί 10ετιών αποφασίζεται η διακοπή των μαθημάτων όλων των σχολικών βαθμίδων. Το γεγονός ακόμη, ότι στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Ξάνθης (Μητροπολιτικός Δήμος της ΠΕ Ξάνθης) συμμετέχουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων του Δήμου Αβδήρων» τονίζει στην απόφασή του ο Δήμαρχος που αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης της επικράτειας του Δήμου Αβδήρων την Παρασκευή 24-02-2023, λόγω των παραπάνω ειδικών εκτάκτων, υπό την ευρεία έννοια, συνθηκών.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα