Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κραυγή αγωνίας από το προσωπικό του Nοσοκομείου Ξάνθης

Κοινοποίηση

Κραυγή αγωνίας από το προσωπικό του Nοσοκομείου Ξάνθης


Αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα είναι οι κάτοικοι της Ξάνθης, καθώς το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης είναι υποστελεχωμένο, γεγονός που τους έχει ωθήσει σε κινητοποιήσεις.




Ειδικότερα, σήμερα Τρίτη (21/2) στις 17:00, το προσωπικό του νοσοκομείου, τοπικοί φορείς και πολίτες, προχωρούν σε κινητοποίηση, προκειμένου να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την υποστελέχωση του νοσοκομείου.

«Είμαστε όλοι εν δυνάμει ασθενείς και όλοι πρέπει να είμαστε σε αυτήν τη διαδήλωση», σχολίασε στο MEGA η Εριφύλη Παπαδοπούλου, εργαζόμενη στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Όπως καταγγέλλεται, εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί ΜΕΘ στο νοσοκομείο, ενώ γίνονται συγχωνεύσεις κλινικών εξαιτίας της υποστελέχωσης. Ακόμη, η παθολογική κλινική λειτουργεί με μόνο δύο γιατρούς, ενώ θα έπρεπε να στελεχώνεται τουλάχιστον από οκτώ γιατρούς.

«Έχουμε πάρα πολύ καλούς γιατρούς και πολύ καλά εκπαιδευμένο προσωπικό. Από τη στιγμή που οι γιατροί δεν έχουν κίνητρο να έρθουν στην Ξάνθη, δεν θα έρθουν. Γίνονται συνεχώς προκηρύξεις για θέσεις γιατρών, αλλά αυτές οι προκηρύξεις είναι άγονες. Δεν έρχονται γιατροί», συμπλήρωσε.




Όπως ανέφερε η ίδια, παλαιότερα στο νοσοκομείο της Ξάνθης πραγματοποιούνταν χημειοθεραπείες και επεμβάσεις, ωστόσο εξαιτίας της υποστελέχωσης πλέον οι ασθενείς μεταβαίνουν σε νοσοκομεία γειτονικών νομών προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα