Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επιπλέον χρηματοδότηση για τον φράχτη στον Έβρο ζήτησε ο Μητσοτάκης

Κοινοποίηση

Επιπλέον χρηματοδότηση για τον φράχτη στον Έβρο ζήτησε ο Μητσοτάκης


Το Μεταναστευτικό αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής, η ατζέντα της οποίας προσαρμόστηκε μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την Τρίτη είχε συζήτηση και με την Ιταλίδα ομόλογό του Τζόρτζια Μελόνι, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του στο Μεταναστευτικό και στις ανάγκες για καλύτερη φύλαξη των συνόρων.




Ο πρωθυπουργός ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να δαπανηθούν επιπλέον χρήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, και ειδικότερα για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, όπου είναι και τα χερσαία σύνορα της Ευρώπης.

Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή, για διάσκεψη ανοικοδόμησης των πληγέντων περιοχών σε Τουρκία-Συρία

Την πρόθεση της Ελλάδας να σταθεί στο πλευρό του λαού της Τουρκίας και της Συρίας, όπως ήδη έχει κάνει με παροχή άμεσης βοήθειας για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια, αλλά και με την παροχή σημαντικής ανθρωπιστικής βοήθειας, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στην έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Υπογράμμισε επίσης ότι στο πλαίσιο της συνόδου, στην οποία θα παρίσταται και ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι θα εκφραστεί η αμέριστη στήριξη στον αγώνα της Ουκρανίας για την προάσπιση της εδαφικής της ακεραιότητας ενώ θα συζητηθούν και μια σειρά κρίσιμα θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή οικογένεια όπως η μετανάστευση.

Η ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα, η χαλάρωση του πλαισίου κρατικών ενισχύσεων, η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων είναι επίσης θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα.




«Είμαστε πρωταγωνιστές στο Ταμείο Ανάκαμψης, είμαστε πρωταγωνιστές στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων από το Ταμείο Συνοχής, από το ΕΣΠΑ, και σε αυτή την πορεία θα εξακολουθούμε να κινούμαστε και το επόμενο διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα