Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Ο ήρωας του Μουντιάλ» του Δημήτρη Σαρρή

Κοινοποίηση

«Ο ήρωας του Μουντιάλ» του Δημήτρη Σαρρή


Επίκαιρος όσο ποτέ, ο Δημήτρης Σαρρής μας χαρίζει μια συγκινητική νουβέλα για την σκοτεινή όψη του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ…

Ο «Ο ήρωας του Μουντιάλ» του του Δημήτρη Σαρρή είναι ένα βιβλίο που σίγουρα θα σε βάλει σε σκέψεις. Μια ιστορία γεμάτη νοήματα, συμβολισμούς και προβληματισμούς. 

Το βιβλίο είναι μικρό, καλογραμμένο και σίγουρα επίκαιρο. Ο συγγραφέας καταφέρνει από τις πρώτες σελίδες να κρατήσει αναμμένο το ενδιαφέρον των αναγνωστών, ξετυλίγοντας προσεκτικά και με χαρακτηριστική επιδεξιότητα τα χαρακτηριστικά των ηρώων και την πλοκή του έργου. 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Kaktos και είναι διαθέσιμο για αγορά ΕΔΩ.

Λίγα λόγια για την πλοκή




Ποιες μικρές ιστορίες κρύβονται πίσω από τη δόξα και τη λάμψη του Μουντιάλ;

Ποιοι άνθρωποι βρέθηκαν στο τεράστιο εργοτάξιο και είδαν σιγά-σιγά το μεγαλεπήβολο έργο να παίρνει μορφή; Από πού ήρθαν και τι ζωή έκαναν πριν; Ποια γη τους γέννησε και σε ποιους θεούς μιλούσαν τα βράδια;

Ποια βιώματα κουβαλούσαν μέσα τους; Τι τους έδιωξε από τις πατρίδες τους και ποιοι τους περίμεναν να γυρίσουν πίσω;

Ποια όνειρα και ποιες ακαταμάχητες σειρήνες τούς έσπρωξαν στην ξενιτιά; 

Μια νουβέλα για τα όνειρα και τις ελπίδες που θάβονται κάτω από την πυρωμένη άμμο της ερήμου, σε απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, εκβιαστικές εργοδοτικές πρακτικές, ψεύτικες υποσχέσεις και εκμετάλλευση ικανή να λυγίσει τους πιο δυνατούς…




Μπορούν άραγε 29 μέρες ποδοσφαιρικής χρυσόσκονης να κρύψουν το ανθρώπινο δράμα;

«Όταν περάσετε τον έλεγχο και τα τελωνεία, θα παραδώσετε τον φάκελό σας με το διαβατήριο και όλα σας τα χαρτιά στον υπεύθυνο της κάθε εταιρείας. Από εδώ και πέρα θα κρατάμε εμείς τα διαβατήριά σας, θα είναι κλειδωμένα και ασφαλή. Θα τα παραλάβετε όταν τελειώσει το έργο και έρθει η ώρα να φύγετε. Προχωρήστε τώρα».

Ένας έντονος φόβος παρέλυσε πολλούς από τους συμπατριώτες του και έκανε το βλέμμα τους να σκοτεινιάσει. Ένιωσαν ήδη «κλειδωμένοι και ασφαλείς».

Σαρρής Δημήτρης




Ο Δημήτρης Σαρρής μεγάλωσε στο Λυγουριό Αργολίδας. Έχει σπουδάσει Νομική και Ιστορία και είναι επίσης πτυχιούχος μουσικός. Με ιδιαίτερη έφεση στις ξένες γλώσσες, ταξιδεύει από το 2001 σε ολόκληρο τον κόσμο, σχεδιάζοντας, διοργανώνοντας και συνοδεύοντας ομαδικά ταξίδια. Απόφοιτος Σχολής Ξεναγών στο Περπινιάν, εργάζεται ως διπλωματούχος ξεναγός με πιστοποίηση στην Ελλάδα και στη Γαλλία.

Έχει συγγράψει τρεις ταξιδιωτικούς οδηγούς για τη Γαλλία (2012), τη Νορβηγία (2013) και την Πολωνία (2018), που κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Όραμα, καθώς και δύο συλλογές ταξιδιωτικών διηγημάτων που κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Στοχαστής: Το τραγούδι του Γκριό – Παράθυρο με θέα την Αφρική (2020) και Ουιραπουρού – Ταξίδι στη Λατινική Αμερική (2022). Δύο ανέκδοτα έργα του έχουν αποσπάσει επαίνους από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών στις κατηγορίες Νουβέλα και Μυθιστόρημα.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα