Οι Underhill West για την επιλογή των καλλιτεχνών στο Καρναβάλι

Οι Underhill West για την επιλογή των καλλιτεχνών στο Καρναβάλι

Τη δική τους θέση εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι Underhill West, ένα ιδιαίτερα γνωστό και καταξιωμένο μουσικό συγκρότημα από την Ξάνθη, για την επιλογή των καλλιτεχνών που έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του φετινού Καρναβαλιού. 

Είχε προηγηθεί επιστολή του κ. Χαράλαμπου Καϊτεζίδη, στην οποία γινόταν αναφορά στο εν λόγω συγκρότημα και στις διακρίσεις που έχει αποσπάσει, τονίζοντας πως θα μπορούσε (αφού απαρτίζεται και από Ξανθιώτες) να έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των ΘΛΕ, αντί των τράπερς με τους υβριστικούς στίχους τους που έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις.

Από την πλευρά τους οι Underhill West αναφέρουν τα εξής: 

Μετά την επιστολή του κ. Χαράλαμπου Καϊτεζίδη στην οποία αναφέρεται το όνομα του συγκροτήματος και η δράση μας δεν θα μπορούσαμε να μη πάρουμε κάποια δημόσια θέση σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν για την απουσία μας από τις Λαογραφικές Εκδηλώσεις.

Καταρχάς, ευχαριστούμε θερμά τον ίδιο που μας αναφέρει ως παράδειγμα καλλιτεχνών με έδρα την Ξάνθη.

Σχετικά με την επιλογή των καλλιτεχνών από το εκάστοτε Κέντρο Πολιτισμού και Δήμο, όσο και αν αυτή πολλές φορές αντιβαίνει στην αισθητική μας, δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι για να την κρίνουμε, κυρίως όταν οι καλλιτέχνες αυτοί έχουν ομολογουμένως επιτυχημένες πορείες, αποτελούν πόλο έλξης κόσμου από όλη την περιφέρεια, και οι συναυλίες τους στέφονται με επιτυχία δίχως αμφιβολία.

Παρ’ όλα αυτά, σε μορφές περιεχομένου  που περιλαμβάνουν ασεβείς στίχους προς τα θεία, υβριστικό περιεχόμενο, μισογυνισμό και προωθούν ποινικά αδικήματα όπως η χρήση και το εμπόριο ουσιών και η μαστροπεία ήμασταν είμαστε και θα είμαστε πάντα αντίθετοι και θα τις καταδικάζουμε όσο έχουμε φωνή και βήμα χωρίς να μας ενδιαφέρει αν κάποια μερίδα κόσμου διασκεδάζει με αυτές.

Ελπίζουμε σε ένα λαμπρό πολιτιστικό μέλλον του τόπου μας, είμαστε περήφανοι για την πολιτιστική ιστορία της Ξάνθης, είμαστε ανοιχτοί για αξιολόγηση και προτάσεις από τους αρμόδιους δημοτικούς φορείς και ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμπολίτες μας για το ενδιαφέρον τους τον καιρό που ανακοινωνόταν οι Λαογραφικές εκδηλώσεις καθώς και τους επιχειρηματίες της εστίασης που είναι στο πλευρό μας και συνεργαζόμαστε με επιτυχία.

Καλό Καρναβάλι σε όλους!

Underhill West

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال