Παρέμβαση Συμεωνίδη για τους απλήρωτους δασικούς συνεταιρισμούς

Παρέμβαση Συμεωνίδη για τους απλήρωτους δασικούς συνεταιρισμοί

Σε παρέμβαση για τους απλήρωτους δασικούς συνεταιρισμούς προχωράει ο Αναστάσιος Συμεωνίδης, Πρόεδρος Κοινότητας Σταυρούπολης Ξάνθης.

Ο ίδιος τονίζει τα εξής: 

«Απλήρωτοι παραμένουν οι δασικοί συνεταιρισμοί για τις ατομικές ανάγκες ξύλων περιόδου 2022.

Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στις πληρωμές δασικών συνεταιρισμών που αναλαμβάνουν την κοπή και παράδοση σημαντικών ποσοτήτων ξύλου για τις ανάγκες θέρμανσης των μόνιμων κατοίκων ορεινών περιοχών.

Παρόλο που οι  εργασίες ολοκληρώνονται στους χρόνους που πρέπει, και μάλιστα με επιτυχία, οι δασικοί συνεταιρισμοί παραμένουν απλήρωτοι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά οικονομικά αδιέξοδα.

Ο δασικός συνεταιρισμός κάθε χρόνο προκειμένου να ανταπεξέλθει στη δέσμευση και διάθεση των απαραίτητων ποσοτήτων ξύλου για τίς ανάγκες θέρμανσης των μόνιμων κατοίκων ορεινών περιοχών προβαίνει σε μια σειρά ενεργειών με πολύ μεγάλο κόστος το οποίο και αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το κάθε μέλος τού δασικού συνεταιρισμού.

Δαπανεί δηλαδή εκ των προτέρων χρήμα κόπο και χρόνο με μια αβεβαιότητα για το πότε θα ανταμειφθεί για την εργασία του.

Πέραν του γεγονότος ότι οι αμοιβές για τίς εν λόγω εργασίες είναι εξεφτελιστικά χαμηλές και τα κόστη δυσανάλογα ακριβά.

Σε αυτές τίς δύσκολες οικονομικές συνθήκες είναι αδύνατον να επιβιώσει και να ανταπεξέλθει ο οποιοσδήποτε υλοτόμος και εν συνεχεία δασικός συνεταιρισμός.

Η πλήρης κατάργηση του εν λόγω προγράμματος ΚΕΔ και η αντικατάσταση τού από ένα γενναίο πρόγραμμα επιδότησης καυσόξυλων στους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ κρίνεται αναγκαία και επιτακτική.

Η άνοιξη έρχεται, οι δικαιούχοι έχουν καταναλώσει τα ξύλα και οι δασικοί συνεταιρισμοί ακόμη αναμένουν να πληρωθούν.

Οι δασικοί συνεταιρισμοί,οι υλοτόμοι,και οι δασεργάτες εκπέμπουν για ακόμη μια φορά S.O.S».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال