Πλάτων εναντίον Αριστοτέλη: Μια ενθουσιώδης μύηση στη φιλοσοφική αντιπαράθεση

Πλάτων εναντίον Αριστοτέλη: Μια ενθουσιώδης μύηση στη φιλοσοφική αντιπαράθεση

Το βιβλίο «Πλάτων εναντίον Αριστοτέλη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Kaktos αποτελεί μια ευανάγνωστη επιλογή για αυτούς που θέλουν να μυηθούν στη φιλοσοφία του Πλάτων και του Αριστοτέλη, που παραμένουν μέχρι και σήμερα διαχρονικές και επίκαιρες. 

Το βιβλίο χωρίζεται σε θεματικές ενώ διαθέτει ιδιαίτερα παραστατικά γραφικά, που επιτρέπουν στους αναγνώστες να κατανοήσουν την οπτική τόσο του Πλάτωνα όσο και του Αριστοτέλη. 

Είναι διαθέσιμο για αγορά ΕΔΩ

Περιγραφή βιβλίου

Ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης…

Είναι δύο γίγαντες, και κατά κάποιον τρόπο είμαστε όλοι παιδιά τους. Αν και έζησαν στην αρχαιότητα, ακόμη και αν δεν τους έχουμε διαβάσει, ακόμη και αν δεν γνωρίζουμε πολλά για αυτούς, εκείνοι εξακολουθούν να επηρεάζουν ακόμη και σήμερα τους καθημερινούς μας τρόπους συλλογισμού, φαντασίας, ανάλυσης ή επιχειρηματολογίας. Αυτές οι δύο αδιαφιλονίκητες όσο και διαφορετικές ευφυϊες έχουν οριοθετήσει το θεμέλιο πάνω στο οποίο κάθε δυτική φιλοσοφία έχει αναπτυχθεί. Αν και διαφώνησαν εκ βαθέως, εντούτοις οι δυο τους έθεσαν τις βάσεις και καθιέρωσαν τους κανόνες του παιχνιδιού της σκέψης έτσι όπως το ασκούμε έκτοτε.

Όμως, γιατί να ασχολούμαστε με αυτούς τους δύο φιλοσόφους που ήταν ωστόσο το ίδιο αμφιλεγόμενοι όσο και οι υπόλοιποι λόγιοι της εποχής τους; Γιατί αυτό που πρέπει να μοιραστούμε με τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, δεν είναι οι ιδέες τους αλλά η ενδελεχής προσέγγιση με την οποία επιθυμούσαν να τις επεξεργαστούν.

Ο Luc de Brabandere μάς ταξιδεύει σε ένα ταξίδι φιλοσοφίας, σε μια συναρπαστική μύηση, αποδεικνύοντας ότι ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης είναι σήμερα και ήταν ανέκαθεν αναντικατάστατοι προκειμένου να αναλογιζόμαστε τα μεγάλα ερωτήματα του κόσμου, και ο άρτιος τρόπος με τον οποίο ανέλυαν τις ιδέες τους μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα που μας ταλανίζουν επί του παρόντος και που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον.

Brabandere Luc de

Ο Luc de Brabandere είναι πολιτικός μηχανικός στα εφαρμοσμένα μαθηματικά (1971) και πτυχιούχος φιλοσοφίας του Καθολικού Πανεπιστημίου του Λέβεν (2002).

Είναι ειδικός στη δημιουργική σκέψη και έχει γράψει πάνω από δέκα βιβλία τα οποία έχουν γίνει έργα αναφοράς και στα οποία συμπεριλαμβάνεται το Petite philosophie des arguments fallacieux (Eyrolles, 2021).

Είναι, επίσης, σύμβουλος της Boston Consulting Group και μέλος του BCG Henderson Institute. Ασχολείται επαγγελματικά με τη φιλοσοφία, ενώ αφιερώνει ολοένα και περισσότερο χρόνο στη διδασκαλία, κυρίως στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Λέβεν και στην École Centrale του Παρισιού.

Τέλος, είναι συνιδρυτής της Car-toonBase που προωθεί το χιουμοριστικό σχέδιο και ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα στη γραφιστική και σε κάθε είδους απεικονίσεις.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال