Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για ηλιακό θερμοσίφωνα

Κοινοποίηση

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για ηλιακό θερμοσίφωνα

Ο Μπάμπης Καούκης, γενικός σύμβουλος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών, μίλησε στην ΕΡΤ για το πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για ηλιακό θερμοσίφωνα μέσω της πλατφόρμας allazothermosifona.gov.gr και αναφέρθηκε στο ποιοι είναι οι δικαιούχοι.

«Είναι πάρα πολύ καλό το πρόγραμμα» είπε στις «Συνδέσεις» ο κ. Καούκης ο οποίος αναφέρθηκε εκτός στην οικονομική ωφέλεια για τους δικαιούχους αλλά και για την εξοικονόμηση ενέργειας. «Δεν είναι και πολλά τα χρήματα, αλλά είναι και καλό και για τη χώρα μας και την οικονομία, για την ενέργεια. Όπως τόνισε, οι αιτήσεις θα γίνουν μέσα από την πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr», σημείωσε ο ειδικός. 

Αναφορικά με το πότε θα ξεκινήσει η δράση τόνισε ότι «οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα ενώ η επιδότηση για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα θα είναι 60% και η επίδοση θα είναι κλιμακωτή, με βάση το εισόδημα και αυτή θα δίνεται με voucher (κουπόνι)».




Σύμφωνα με τον κ. Καούκη ένα μέλος της οικογένειας θα κάνει την αίτηση σημειώνοντας το πρόγραμμα αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και φτάνει τα 1.000 ευρώ. Και όπως είπε «είναι πολλά νοικοκυριά ακόμα που έχουν ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες και μπορούμε να διαλέξουμε μία οικία ή την κανονική, είτε δευτερεύουσα και για τη δευτερεύουσα οικία μας, που είναι ένα εξοχικό, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε δωρεάν».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα