Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Προτάσεις φορέων για την ενίσχυση του Νοσοκομείου

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Προτάσεις φορέων για την ενίσχυση του Νοσοκομείου

Σε μια σειρά από προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να ενισχυθεί το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης προχωρούν οι φορείς που συναντήθηκαν πριν από μερικές ημέρες στο ΕΒΕΞ, συζητώντας εκτενώς για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή. 

Οι προτάσεις τους – τις οποίες έχει στη διάθεσή του το XanthiNea.gr – είναι οι εξής: 

Διαχείριση των προκηρύξεων και των προσλήψεων τοπικά από το Νοσοκομείο με παράλληλη επιτάχυνση των διαδικασιών. Ετήσια κατανομή του αριθμού των προκηρύξεων θέσεων (λχ 15 για το Νοσοκομείο Ξάνθης) τις οποίες το Νοσοκομείο θα μπορεί να τις προκηρύξει με ευελιξία σε όποια ειδικότητα και βαθμό και κυρίως όποτε κρίνει σκόπιμο, με βάση πάντα το οργανόγραμμά του. 




Ένταξη όλου του Νομού Ξάνθης υγειονομικά (του Νοσοκομείου περιλαμβανόμενου) στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α’ Κατηγορίας. Αυτό θα αποτελέσει κίνητρο για τους ειδικούς γιατρούς που θα καταλαμβάνουν θέση στο Νοσοκομείο Ξάνθης να μπορούν μετά από 5 χρόνια (πρακτικά 6), να καταλαμβάνουν θέση σε όποιο άλλο Νοσοκομείο επιθυμούν, εκτός Αθηνών – Θεσσαλονίκης. 

Περαιτέρω κίνητρα για την προσέλκυση ειδικών ιατρών λχ διπλάσια μοριοδότηση του χρόνου προϋπηρεσίας των επικουρικών γιατρών και των επιμελητών για την κατάληψη άλλης θέσης, άμεση διευκόλυνση συζύγων, πρόσθετες εκπαιδευτικές άδειες για συνεχιζόμενη εκπαίδευση, επιδότηση δανείου αγοράς κατοικίας, αυτοτελή φορολόγηση εφημεριών και άλλα φορολογικά κίνητρα. 

Κατάτμηση των υπαρχουσών (συχνά τεράστιων και δυσλειτουργικών) Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και δημιουργία ΥΠΕ ανά Περιφέρεια, με τομέα αποκλειστικής ευθύνης τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας. Η ΥΠΕ της ΑΜΘ θα μπορούσε για γεωγραφικούς λόγους να έχει έδρα στην Ξάνθη, προκειμένου να εξυπηρετεί καλύτερα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας. 




Δημιουργία καταπιστεύματος από τους τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις, υπό τον πλήρη έλεγχο τους με τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου, με σκοπό την παροχή επιπλέον οικονομικών κινήτρων κάλυψης λχ των εξόδων διαμονής (300-500 ευρώ) αριθμού ειδικών γιατρών – επικουρικών και επιμελητών / διευθυντών (10-15) για ένα χρονικό διάστημα (3-5 έτη). 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα