Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πρωτότυπο σκίτσο του Τέντεν δημοπρατήθηκε σε τιμή ρεκόρ

Κοινοποίηση

Πρωτότυπο σκίτσο του Τέντεν δημοπρατήθηκε σε τιμή ρεκόρ


Το σκίτσο «Ο Τεντέν στην Αμερική» σχεδιάστηκε το 1942

Ένα έργο τέχνης του δημιουργού του Τεντέν, Hergé, πωλήθηκε σε δημοπρασία για περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ για το πολυτιμότερο ασπρόμαυρο πρωτότυπο σχέδιο του καλλιτέχνη.

Το σκίτσο «Ο Τεντέν στην Αμερική», που δημιουργήθηκε το 1942 και χρησιμοποιήθηκε για την έκδοση του ομώνυμου βιβλίου του Βέλγου σκιτσογράφου το 1946.




Πρόκειται για το τρίτο μέρος της σειράς «Οι περιπέτειες του Τεντέν» που ακολουθεί τον Βέλγο ρεπόρτερ και τον σκύλο του στο ταξίδι στις ΗΠΑ. Ο νεαρός κάνει ρεπορτάζ για το οργανωμένο έγκλημα στο Σικάγο.

Στη δημοπρασία της Παρασκευής, που διοργανώθηκε από τον γαλλικό οίκο δημοπρασιών Artcurial, το ασπρόμαυρο σχέδιο πωλήθηκε έναντι 2.158.000 ευρώ. Πρόκειται για σχέδιο από ινδικό μελάνι, γραφίτη, μπλε μολύβι και τέμπερα – και συνοδευόταν από το επίσημο πιστοποιητικό γνησιότητας. 

«Ο στρατηγός ντε Γκωλ δήλωσε κάποτε: “Ο μόνος μου διεθνής αντίπαλος είναι ο Τεντέν”. Αυτή η πώληση στον κόσμο του Hergé, με αυτό το νέο ρεκόρ για ένα πρωτότυπο ασπρόμαυρο σχέδιο, το επιβεβαιώνει» δήλωσε ο Éric Leroy, ειδικός στα κινούμενα σχέδια του οίκου δημοπρασιών. 




Τα κόμικς του Hergé είναι από τα πλέον δημοφιλή του 20ου αιώνα. Ο σκιτσογράφος, κατά κόσμον Georges Prosper Remi, πέθανε το 1983 σε ηλικία 75 ετών.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα