Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η ταινία “Chicken Soup” γυρισμένη στην Ξάνθη συνεχίζει να σαρώνει βραβεία

Κοινοποίηση

Η ταινία “Chicken Soup” γυρισμένη στην Ξάνθη συνεχίζει να σαρώνει βραβεία

Η ταινία Κοτόσουπα η αλλιώς “Chicken soup” που γυρίστηκε στην πόλη της Ξάνθης το προηγούμενο έτος συνεχίζει να σαρώνει και να κατακτά τις πρωτιές στο εξωτερικό.

Το περιεχόμενο της έχει κοινωνικό χαρακτήρα, όμως η πλοκή του σεναρίου την καθιστά παράλληλα και δραματική.




Μέχρι στιγμής η ταινία έχει αποσπάσει την απόλυτη προσοχή των κριτών στα Φεστιβάλ που διεξάγονται στο εξωτερικό και όχι μόνο, οι συντελεστές της παραγωγής λαμβάνουν την θετική απόκριση του κοινού που έχει αποσπάσει σπουδαίες διακρίσεις, αρκετά θετικά σχόλια, νούμερα και βραβεία.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο τα Festival στα οποία έχει ήδη τον κυρίαρχο ρόλο:

1) Athens International Monthly Art Film Festival, έλαβε το δεύτερο βραβείο καλύτερής ταινίας και μπήκε στις ΤΟΡ 3 καλύτερες ταινίες στην κατηγορία της και ΤΟΡ 10 ταινίες της χρονιάς.




2) Tokyo International Monthly Film Festival, έλαβε το πρώτο βραβείο καλύτερης πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης “Best Original Score Film”

3) London International Monthly Film Festival, έλαβε το δεύτερο βραβείο καλύτερής ταινίας και μπήκε στις ΤΟΡ 3 στην κατηγορία της.

4) Lift-Off Global Network, στο ακόλουθο Φεστιβάλ του Λονδίνου επιλέχθηκε στον διαγωνισμό νεοεμφανιζόμενων σκηνοθετών όπου έλαβε την 1η θέση μεταξύ των 53 ταινιών μεγάλου μήκους στις προτιμήσεις του κοινού που ψήφιζε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

5) Golden Giraffe International Film Festival, στο Φεστιβάλ της Γαλλίας (Νίκαια), η ταινία έλαβε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερη Δραματική ταινία» καθώς επίσης και το δεύτερο βραβείο «Ά γυναικείου ρόλου».




6) 8 & Halfilm Awards, Το φεστιβάλ της Ρώμης είναι αφιερωμένο στην αριστουργηματική ταινία του Ιταλού σκηνοθέτη Federico Fellini «8 και μισή» γυρισμένη το 1963. Η ταινία “Chicken Soup” κέρδισε το πρώτο βραβείο στις κατηγορίες «Καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία» και «Καλύτερο πρωτότυπο σενάριο».

Η ανοδική πορεία της δεν σταματά όμως εδώ, καθώς περιμένει την ολοκλήρωση άλλων 10 Φεστιβάλ που θα λάβουν λήξη έως και τον Μάιο.




Η ταινία μπορεί να μην έχει κυκλοφορήσει ακόμη στις οθόνες μας, όμως τα Soundtrack της τα οποία έχουν βραβευθεί στο Τόκυο έχουν αναρτηθεί από τον ίδιο τον συνθέτη στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube, καθώς επίσης μπορείτε να τα αναζητήσετε σε όλες της ψηφιακές πλατφόρμες (Spotify, Amazon, Itunes, Apple store, YouTube, Soundcloud, Shazam κ.α.)

1) Once Upon a Time

2) One Day

3) Runaway

4) End Title

5) Time

6) Epilogue

7) Don’t cry

8) Heartbeat

9) Βαλς με το Βλέμμα σου

10) Για πάντα εσύ

11) Πριν την αυγή

12) Full Album

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα