Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2024

Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 44.000 οι νεκροί από τον σεισμό

Κοινοποίηση

Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 44.000 οι νεκροί από τον σεισμό

Τουλάχιστον 44.374 άνθρωποι πέθαναν στην Τουρκία στους δύο ισχυρούς σεισμούς στις 6 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD), στον νεότερο απολογισμό θυμάτων από την καταστροφή.

Οι ισχυροί σεισμοί έπληξαν 10 επαρχίες στην νότια Τουρκία και περισσότεροι από 13 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επηρεαστεί.

Ο Γιούνος Σεζέρ, επικεφαλής της AFAD, δήλωσε ότι οι εργασίες έρευνας και διάσωσης έχουν ολοκληρωθεί σε περίπου 21.000 κτίρια. Πρόσθεσε ότι «είμαστε τώρα πλήρως επικεντρωμένοι στην αφαίρεση των συντριμμιών».

Τουλάχιστον 9.900 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί από τους δύο μεγάλους σεισμούς.




«Στέλνουμε περισσότερες από 10.000 σκηνές στις περιοχές κατά μέσο όρο καθημερινά και τις παραδίδουμε στις πιο απομακρυσμένες γωνίες. Σήμερα έχουμε 287 πόλεις σκηνών στην περιοχή», τόνισε ο Σεζέρ.

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι φιλοξενούνται σε σκηνές, κοντέινερ και δημόσιους ξενώνες στις περιοχές καταστροφών, συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι 563.000 άτομα απομακρύνθηκαν εκτός της περιοχής καταστροφής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα