Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το ΚΚΕ της Ξάνθης κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο δήμο Μύκης

Κοινοποίηση

Το ΚΚΕ της Ξάνθης κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο δήμο Μύκης

Ο λαός της περιοχής να σταματήσει το νέο έγκλημα που ετοιμάζεται στην οροσειρά της Ροδόπης, σημειώνει σε ανακοίνωση η ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ για το σχέδιο εγκατάστασης γιγάντιων ανεμογεννητριών.

Αναφέρει:




«Ως μια νέα “πράσινη” αιολική επένδυση από τη δανέζικη πολυεθνική “Vestas” παρουσιάζεται η προσπάθεια εγκατάστασης βιομηχανικού αιολικού πάρκου 33 (!) γιγάντιων ανεμογεννητριών με ύψος πλήμνης 125 μέτρα και ύψος δρομέα 162 μέτρα που απαιτεί και την αντίστοιχη διάνοιξη δρόμων, νέο υποσταθμό και δίκτυο μέσης τάσης 33Kv για την ηλεκτρική σύνδεση του σταθμού με το δίκτυο σε ορεινή δασική έκταση που βρίσκεται στις Δημοτικές Ενότητες Θερμών, Σατρών και Μύκης του Δήμου Μύκης, στη θέση ΜΩΣΗΣ. Η “πράσινη” επένδυση που παρουσιάζεται είναι ουσιαστικά η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής με απρόβλεπτες συνέπειες με μοναδικό στόχο την κερδοφορία μιας πολυεθνικής και την υλοποίηση των σχεδιασμών της ελληνικής αστικής τάξης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για την πολιτική της απελευθέρωσης της Ενέργειας και της “πράσινης ανάπτυξης” της ΕΕ, τη λεγόμενη πράσινη κοινωνική συμφωνία, για την οποία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα διαγωνίζονται για το ποιος θα την υλοποιήσει αποτελεσματικότερα. Είναι χαρακτηριστική η αλληλουχία πλειοδοσίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος από τους δύο θα “φυτέψει” περισσότερες ανεμογεννήτριες σε βουνά και θάλασσες.




Όλοι μαζί πίνουν νερό στην πολιτική της “πράσινης ανάπτυξης”, χτίζοντας διαχρονικά το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει: Το χρηματιστήριο Ενέργειας, το χρηματιστήριο ρύπων, την απολιγνιτοποίηση, την ενεργειακή εξάρτηση από το πανάκριβο φυσικό αέριο, τη χρηματοδότηση των μονοπωλιακών ομίλων με ζεστό χρήμα από το “Πράσινο Ταμείο” και το “Ταμείο Ανάκαμψης”.

Η αντιλαϊκή σκυταλοδρομία είχε τελευταία εξέλιξη την ψήφιση στην Ευρωβουλή τον Δεκέμβρη του 2022, από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, της Οδηγίας της ΕΕ για την επιτάχυνση της αδειοδοτικής διαδικασίας ορίζοντας “περιοχές επιτάχυνσης ΑΠΕ”, στις οποίες ο στόχος είναι τα έργα εγκατάστασης να ξεκινούν μέσα σε ένα έτος από την αίτηση του επενδυτή. Την ίδια ώρα η τιμή του ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά εκτοξεύεται εξαιτίας της πολυπλόκαμης στήριξης της “απελευθέρωσης της Ενέργειας”.

Το Green New Deal είναι μια κερδοφόρα διέξοδος στις “πράσινες επενδύσεις” των υπέρογκων κεφαλαίων των επιχειρηματικών ομίλων και οξύνει τα προβλήματα που βιώνει ο λαός. Αυτό επιβεβαιώνει η πείρα των περιοχών που εγκαθίστανται αιολικά πάρκα και η τεράστια καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και της τοπικής οικονομίας, τα πανάκριβα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας που εντείνουν την ενεργειακή φτώχεια. Αποδεικνύεται πως ο “παράδεισος” της πράσινης ανάπτυξης είναι παράδεισος για τους ομίλους της Ενέργειας, τους ομίλους που παράγουν τις πανάκριβες ανεμογεννήτριες.




Ο λαός της περιοχής να μην τσιμπήσει στα “καθρεφτάκια για ιθαγενείς” των λεγόμενων αντισταθμιστικών που προβάλλουν, δηλαδή, είτε ολιγόμηνες θέσεις εργασίας στην καταστροφή των δασών της περιοχής είτε τα χρήματα που δήθεν θα αποδοθούν στον Δήμο Μύκης.

Το αμέσως επόμενο διάστημα το οργανωμένο λαϊκό κίνημα πρέπει να μπει μπροστά για την αποτροπή του σχεδιαζόμενου εγκλήματος.

Οδηγός η επιτυχία του αγώνα ενάντια στην προσπάθεια εγκατάστασης αιολικού πάρκου στον Λειβαδίτη.

Από την πλευρά μας θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να μην καταστραφεί ο φυσικός πλούτος της περιοχής μας για τα κέρδη των λίγων.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής, με ΚΚΕ δυνατό».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα