Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το δωμάτιο «τάφος» της Microsoft: Κανείς δεν μπορεί να μείνει εκεί πάνω από μία ώρα

Κοινοποίηση

Το δωμάτιο «τάφος» της Microsoft: Κανείς δεν μπορεί να μείνει εκεί πάνω από μία ώρα

To «πιο ήσυχο δωμάτιο του κόσμου», σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες – Mόλις κλείσει η πόρτα, ο άνθρωπος βρίσκεται στην απόλυτη σιωπή που το σώμα βιώνει μόνο στον θάνατο 




Το 2015, στα κεντρικά της Microsoft στο in Redmond της Ουάσιγκτον, κατασκευάστηκε «το πιο ήσυχο δωμάτιο του κόσμου», σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες (κεντρική φωτό). 

Στο δωμάτιο αυτό επικρατεί κυριολεκτικά νεκρική σιγή καθώς δεν περνάει ούτε ο απειροελάχιστος εξωτερικό ήχος – μόλις κλείσει η πόρτα, ο άνθρωπος βρίσκεται στην απόλυτη σιωπή που το σώμα βιώνει μόνο στον θάνατο. 

Το δωμάτιο σχεδιάστηκε για να προσφέρει στους εργαζόμενους στιγμές ηρεμίας και επαφής με τον εσωτερικό εαυτό τους. Ωστόσο, κανείς δεν έχει καταφέρει να μείνει σε αυτό τον χώρο για παραπάνω από 45 λεπτά. 

Χωρίς να μπαίνει κανένας ήχος από τον έξω κόσμο, η απόλυτη σιωπή μετατρέπεται σταδιακά σε ένα αφόρητο κουδούνισμα στα αυτιά.




Η έλλειψη ηχούς «βλάπτει τη χωρική επίγνωση» και οδηγεί τον άνθρωπο σε αποπροσανατολισμό ενώ λόγω του βουητού στα αυτιά, κάποιος μπορεί να χάσει την ισορροπία του. 

«Όταν γυρνάς το κεφάλι σου, μπορείς ακόμη και να ακούσεις αυτή την κίνηση. Μπορείς να ακούσεις  τον εαυτό σου να αναπνέει» είχε δηλώσει πρόσφατα στην New York Post ο  Hundraj Gopal, σχεδιαστής του «ησυχαστηρίου» της Microsoft. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα