«Τραγουδάμε χωρίς φόβο για τη ζωή μας» στην Ξάνθη

«Τραγουδάμε χωρίς φόβο για τη ζωή μας» στην Ξάνθη

Πριν δέκα χρόνια, στις 27/12/2012, η αδελφή, φίλη, συμμαθήτρια, αγαπημένη, συμπολίτισσα, η Ζωή Δαλακλίδου, δολοφονήθηκε βίαια στην Ξάνθη.

Πολλές αδελφές, φίλες, αγαπημένες, γυναίκες δολοφονήθηκαν βίαια, πριν και μετά τη Ζωή.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Ανοιχτή Ορχήστρα Αθηνών διασκεύασε το τραγούδι Cancion Sin Miedo – Τραγουδάμε Δίχως Φόβο στα ελληνικά, οπότε σε πολλές πόλεις εντός και εκτός συνόρων, ενώθηκαν φωνές και τραγούδησαν χωρίς φόβο.

Το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 12:00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, θα κάνουμε το ίδιο.

Αυτή η εκδήλωση είναι μια ανεξάρτητη κίνηση, αυτόβουλη παρέμβαση, στην οποία συμμετέχουμε ως πολίτες ευαισθητοποιημένοι στην έμφυλη βία, ενδοοικογενειακή, λεκτική και σωματική.

Για να γίνει μια ωραία δράση με μεγάλη συμμετοχή και να τραγουδήσουμε μαζί δίχως φόβο, σας καλούμε σε κάποιες λίγες πρόβες πριν από τη δράση.

Πρώτη πρόβα Τετάρτη 01/03/2023 στις 19:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.

Δευτερη πρόβα Κυριακή 05/03/2023 στις 19:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.

Τρίτη πρόβα (τελική) Παρασκευή 10/03/2023 στις 19:00 σε μέρος που θα συμφωνήσουμε στην συνέχεια.

Προτείνουμε παράλληλα την κινητοποίηση φορέων, συλλογικοτήτων αλλά και εθελοντών προκειμένου όλοι οι συμπολίτες μας μέσα από σεμινάρια, ημερίδες και δράσεις να ενημερωθούν επαρκώς αλλά και να ενδυναμωθούν ώστε να μπορούν ν’ αναγνωρίζουν αυτές τις μορφές βίας και μάθουν ΠΟΥ και ΠΩΣ θα βρουν στήριξη.

Υ.Γ. Επιθυμούμε η κίνηση αυτή να παραμείνει αυστηρώς ανεξάρτητη, ώστε να μην εξυπηρετήσει προβολή για ιδιωτικό – πολιτικό συμφέρον.

Πολίτες ευαισθητοποιημένοι στην έμφυλη βία, χωρίς καταστατικό.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال