Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στους δρόμους η Ξάνθη για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου

Κοινοποίηση

Στους δρόμους η Ξάνθη για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου

Πανξανθιώτικη κινητοποίηση για την υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (21/02) στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. 

Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, φορείς και Σωματεία και δεκάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν έντονα για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το ΓΝΞ, με την υποστελέχωση των νευραλγικών κλινικών να αποτελεί το μείζον πρόβλημα. «Αυτή τη στιγμή στο Αναισθησιολογικό Τμήμα υπηρετούν μόλις τρεις αναισθησιολόγοι» τόνισε μεταξύ άλλων η Εριφύλη Παπαδοπούλου, εξηγώντας πως είναι επιτακτική η ανάγκη για τη «δημιουργία κλινικών που θα εξυπηρετούν τον λαό της Ξάνθης με γνώμονα τη δωρεάν υγεία» και την «πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ του Νομού με το αναγκαίο και εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα στις υπάρχουσες ανάγκες».  




Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα, το οποίο ωστόσο μένει να εισακουστεί στα αρμόδια αυτιά. Η Ξάνθη άλλωστε είναι μια περιοχή η οποία έχει τρεις Βουλευτές εκπροσώπους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που προέρχονται όλοι τους από τον κλάδο της Υγείας.  




«Όχι στο κλείσιμο των Κλινικών, όχι στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου» ήταν ένα από τα κύρια συνθήματα που διέκρινε κανείς στα πανό των διαδηλωτών. «Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Όχι στην υγεία εμπόρευμα. Να ανοίξει η ΜΕΘ» ήταν τα συνθήματα που επέλεξε ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης για το πανό του. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης. 

Στους δρόμους η Ξάνθη για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα