Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χονγκ Κονγκ: Έφοδος σε κατάστημα που πωλούσε κρέας σκύλου και γάτας

Κοινοποίηση

Χονγκ Κονγκ: Έφοδος σε κατάστημα που πωλούσε κρέας σκύλου και γάτας

Ο αιφνιδιαστικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε αφού είχαν προκύψει αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης για εμπόριο κρέατος γάτας και σκύλου επτά δεκαετίες μετά την απαγόρευσή του.

Έφοδο σε κατάστημα στην περιοχή Yau Ma Tei του Χονγκ Κονγκ πραγματοποίησαν οι Αρχές μετά από καταγγελίες ότι πωλούσε κρέας γάτας και σκύλου.

Σύμφωνα με το CNN, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν «ύποπτα δείγματα σάρκας σκύλου και γάτας» από το συγκριμένο κατάστημα.




Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας «κοινής επιχείρησης» από το Τμήμα Γεωργίας, Αλιείας, Τροφίμων και Περιβαλλοντικής Υγιεινής το βράδυ της Πέμπτης.

Η έφοδος




Ο αιφνιδιαστικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε αφού είχαν προκύψει αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης για εμπόριο κρέατος γάτας και σκύλου ενώ έχει απαγορευθεί εδώ και επτά δεκαετίες.

Η πώληση επικρίθηκε επίσης από την τοπική φιλοζωική οργάνωση η οποία δήλωσε ότι «καταδικάζει έντονα» την πράξη.

Προέτρεψε επίσης τους ντόπιους να επικοινωνήσουν με τις αρχές εάν συναντήσουν κρέας σκύλου και γάτας να πωλείται ως τροφή σε καταστήματα και εστιατόρια.




Η απαγόρευση

Οι κανονισμοί για σκύλους και γάτες του Χονγκ Κονγκ αναφέρουν ότι «κανένα άτομο δεν επιτρέπεται να καταναλώσει, ή να εμπορευθεί κρέας από σκύλο ή γάτα, όπως επίσης και την πώληση ή τη χρήση τους».

Η κατανάλωση κρέατος σκύλου και γάτας απαγορεύτηκε στο Χονγκ Κονγκ το 1950, επομένως, η παραβίαση του νόμου συνοδεύεται από μέγιστο πρόστιμο 640 δολαρίων ΗΠΑ και φυλάκιση έξι μηνών.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα