Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 2024

Σε απόγνωση οι επιλαχόντες για το πρόγραμμα των “νέων αγροτών”

Κοινοποίηση

Σε απόγνωση οι επιλαχόντες για το πρόγραμμα των "νέων αγροτών"

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι επιλαχόντες του προγράμματος των “νέων αγροτών” καθώς εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα. 




Όπως επισημαίνουν μέλη της επιτροπής που έχουν συστήσει “η υπομονή τους έχει εξαντληθεί”. Διευκρινίζουν ότι κατέθεσαν τον φάκελό τους για ένταξη στο εν λόγω πρόγραμμα το 2021 κάνοντας και τα απαιτούμενα έξοδα σημειώνοντας ότι “πολλοί απ’ αυτούς με οικογένειες, παιδιά και υποχρεώσεις χρεώθηκαν για να συμπληρώσουν τους φακέλους αυτούς”. Έκτοτε και μέχρι σήμερα το μόνο που έχουν λάβει είναι μόνο υποσχέσεις. 

Πιο συγκεκριμένα η Επιτροπή Επιλαχόντων Νέων Αγροτών Ελλάδας, στη σχετική της ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Η κυβέρνηση αφήνει τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή εκτός, σε 2 μεγάλα προγράμματα, αυτό των νέων αγροτών και των σχεδίων βελτίωσης, καθώς οι επιλαχόντες νέοι αγρότες δεν μπορούν να καταθέσουν φάκελο για τα σχέδια βελτίωσης από τη στιγμή που δεν θεωρούνται επαγγελματίες αγρότες.




Ένας χρόνος έχει περάσει χωρίς καμία ενημέρωση. Ένας χρόνος με ανασφάλιστες οικογένειες και παιδιά, ένας χρόνος κατά τον οποίο κάθε νέος αναρωτιέται γιατί να μείνει σε αυτή την χώρα που δεν τον σέβεται. Σε πείσμα όλων αυτών, όμως, παραμένουμε στον τόπο που μας γέννησε, που αγαπήσαμε και τον δουλέψαμε με τα χέρια μας. Στον τόπο μας που περιμένουμε επιτέλους να μας αγκαλιάσει και όχι να μας κλωτσήσει μακριά του. Ζητάμε άμεση δικαίωση, γιατί η υπομονή μας τελείωσε…

Επιφυλασσόμαστε για την συνέχεια…”.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα