«Άθλια προβοκάτσια» του ΥΠ.ΕΣ με fake news καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ

«Άθλια προβοκάτσια» του ΥΠ.ΕΣ με fake news καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ
Dimitris Kapantais / SOOC

Με ένα δελτίο Τύπου με τίτλο «παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ», το Υπουργείο Εσωτερικών, που αναπαράγεται άκριτα σε πολλές ιστοσελίδες, παραπλανητικά αναφέρει ότι κρίθηκε παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 16 Μαρτίου. «Η απεργία θα γίνει κανονικά» ξεκαθαρίζει η ΑΔΕΔΥ, προσθέτοντας ότι «παράνομη βγήκε σήμερα η απεργία-αποχή για την αξιολόγηση, που δεν έχει καμιά σχέση με την 24ωρη απεργία της 16ης του Μάρτη»

Συγκεκριμένα, το YΠΕΣ σε ανακοίνωση υποστηρίζει ότι «παράνομη κρίθηκε από  το  Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά από αγωγή που κατέθεσαν εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η απεργία – αποχή των δημοσίων υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους που είχε προκηρύξει για την Πέμπτη 16 Μαρτίου η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) με αίτημα να μην εφαρμοστεί η διαδικασία αξιολόγησης και στοχοθεσίας στο Δημόσιο».

Η «είδηση» αυτή αναπαράγεται με copy paste σε πλήθος φιλοκυβερνητικών ιστοσελίδων. Η παραπληροφόρησε προκάλεσε οργισμένη ανακοίνωση από την ΑΔΕΔΥ:

«Η προβοκάτσια της κυβέρνησης κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής δε θα περάσει!

Κανονικά θα γίνει η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16/03/23

Με αφορμή την παραπληροφόρηση του Υπουργού Εσωτερικών, που αναπαράγουν και διάφορα sites ότι δήθεν η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 16 του Μάρτη βγήκε παράνομη, ενημερώνουμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο ότι αυτό είναι απολύτως ψευδές.

Αυτές τις φήμες τις διέδωσε με Δελτίο Τύπου το Υπουργείο Εσωτερικών κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής. Η απεργία θα γίνει κανονικά.

Παράνομη βγήκε σήμερα η απεργία-αποχή για την αξιολόγηση, που δεν έχει καμιά σχέση με την 24ωρη απεργία της 16ης του Μάρτη.

Καλούμε τον υπουργό να ανασκευάσει ΑΜΕΣΑ.

Καλούμε όσα ΜΜΕ γράφουν ανακρίβειες να ανασκευάσουν και να μην παραπληροφορούν τους πολίτες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/3!

Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας»

Σημειώνεται ότι μετά την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ γαι τα ψέματα, το ΥΠΕΣ, χωρίς να ενημερώσει, διόρθωσε σιωπηρά την ανακοίνωση με τα ψέματα:

Πηγή: thepressproject.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال