Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αβέβαιο το μέλλον για τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης

Κοινοποίηση

Αβέβαιο το μέλλον για τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας αναφέρει: 

Προσφάτως, περιήλθε στα Γραφεία της Ένωσής μας η κάτωθι επιστολή, άγνωστου σε εμάς αποστολέα, ο οποίος/ η οποία μεταφέρει την αγωνία και αβεβαιότητα των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), οι οποίοι απολύονται σε δύο μήνες από τις τάξεις των ΕΔ, χωρίς να τους δίδεται προοπτική συνέχισης της προσφοράς τους σε αυτές, παρόλο που οι ίδιες και ίδιοι επιθυμούν.




«Αγαπητοί συνάδελφοι. 

Σας συγχαίρουμε για την ευαισθησία που δείχνετε για τα θέματα του προσωπικού και μετά τις τελευταίες συνεντεύξεις του προέδρου σας, με τις οποίες συμφωνούμε απόλυτα, επιτρέψτε μας να σας γνωρίσουμε ένα πρόβλημα το οποίο αποτελεί για εμάς πρόβλημα ζωής. 

Είμαστε πρώτη σειρά ΟΒΑ του 2017, δηλαδή οι μοναδικοί που έχουμε συμπληρώσει 3 έτη και πάνω. Ταυτόχρονα συμπληρώνουμε σε 2 μήνες, 6 έτη. Συγκεκριμένα στις 29 Μαΐου 2023, με τα τελευταία γεγονότα, απολυόμαστε από τις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων. 




Έχουμε στείλει παντού, ότι τελειώνει η σύμβαση μας, δίχως να έχουμε νέα για ανανέωση ή κάτι αντίστοιχο. 

Νιώθουμε αδικημένοι και ταυτόχρονα απογοητευμένοι που δεν έχουμε κανένα νέο για το τι μέλλει γενέσθαι, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα με όλα αυτά. Σχεδόν 6 χρόνια υπηρετούμε κάθε μέρα την Ελληνική σημαία, έχοντας την εμπειρία και εκπληρώνοντας καθήκοντα ακόμα και μόνιμων στελεχών, παρά τον θεσμό μας. 

Ελπίζουμε ακόμα και την ύστατη στιγμή για μια ανανέωση ή και ακόμα να μπορέσουμε να μπούμε πίσω από μια σειρά ΕΠΟΠ με τα χρόνια υπηρεσίας που έχουμε. Δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε για να εισακουστούμε, καθώς η κυβέρνηση κωφεύει διαρκώς! 




Απευθυνθήκαμε ακόμη και σε κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι μας υποσχέθηκαν λύση, αλλά μέχρι και σήμερα, παρά τα δύο νομοσχέδια που αφορούν στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τίποτα δεν έχει προβλεφθεί για εμάς. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!»

Παρακαλούμε για τις κατά την αρμοδιότητά σας ενέργειες ανάδειξης του υφιστάμενου προβλήματος.

Οι κ.κ. βουλευτές, στους οποίους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και την κατά κρίση τους κοινοβουλευτική παρέμβαση.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα